POSETA PRINCA IZ SAUDIJSKE ARABIJE VEOMA VAŽNA ZA SRBIJU: Ljajić objašnjava zašto je to tako

Ministar trgovine je potvrdio da je saudijski princ doleteo "boingom" kojim je sam upravljao, i objasnio da je on završio visoke civilne i vojne pilotske škole, ističući da je reč o veoma uticajnoj ličnosti

  • 1
Rasim Ljajić potpisivanje ugovora u Palati Srbije Foto: Telegrafrstv

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, rekao je da su u delagaciji princa Saudijske Arabije sultana bin Salmana bin Abdulaziza el Sauda koji boravi u Beogradu i ljudi iz poslovne zajednice, ali je nerealno očekivati da će neko odmah da kupuje banje i hotele. Poseta sudijskog princa je prilika da se razgovara i o debati o prijemu Kosova u Unesko.

Ministar Ljajić je rekao da se kod nas često stvaraju nerealna očekivanja ali je naglasio da je poseta saudijskog princa veoma bitna jer je to prva poseta iz Saudijske Arabije na tako visokom nivou još od 1989. godine.

PRINC SAUDIJSKE ARABIJE PO PRVI PUT U POSETI SRBIJI: Evo sa kim će se sve sastati

Ljajić je potvrdio da je saudijski princ doleteo "boingom" kojim je sam upravljao, i objasnio da je on završio visoke civilne i vojne pilotske škole, ističući da je reč o veoma uticajnoj ličnosti.

Srpski ministar je naveo da i da je poseta saudijskog princa prilika da se razogvara i o pitanju prijema Kosova u Unesko. Kako je rekao, pre dva dana je i sa zvaničnicima u Iranu razgovarao o toj temi gde je objasnio zašto je važno da se to odloži.

Foto: AP/Pat Sullivan Foto: AP/Pat Sullivan

Govoreći o poseti Sarajevu, Ljajić je rekao da se nije pričalo o dobrim namerama i opštim mestima, već o prlo konkretnim stvarima za svaku pojedinačnu oblast.

Komentarišući izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel o mogućem ratu na balkanu ako Nemačka zatvori granice za migrante, Ljajić je rekao da pretpostavlja da je ta izjava dobrim delom namenjena ua unutrašnju upotrebu u Nemačkoj jer je i sama Angela Merkel pod pritiskom javnog mnjenja i stranke.

Siniša Mali upoznao saudijskog princa sa projektom "Beograd na vodi" (FOTO)

"Daleko od toga da može da dođe do sukoba", poručio je Ljajić i rekao da uvek ojedinačnih incidenata i napetosti.

Ministar Ljajić je rekao da je ključ normalizacije odnosa u regionu ekonomija i privredna saradnja među državama bivše Jugoslavije.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA