ZA SRBE JE ZABRANJEN ULAZAK NA KOSOVO! Albanci vraćaju sve ljude u Srbiju sa srpskim ličnim kartama

Graničnoj policiji Kosova stigla je u ponoć uredba, prema kojoj je zabranjen ulazak na Kosovo svim licima koja imaju srpske lične karte, a žive na teritoriji Kosova

  • 47

Graničnoj policiji Kosova stigla je u ponoć uredba, prema kojoj je zabranjen ulazak na Kosovo svim licima koja imaju srpske lične karte, a žive na teritoriji Kosova, a direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao je da postoje spekulacije o tome, ali da se pažljivo prati situacija na prelazima.

Kako je Tanjuigu rečeno u Kosovskoj policiji, na prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova primena ove uredbe još uvek nije počela.

U toku dana u Leposaviću zbog novonastale situacije trebalo bi da se sastanu gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović i predstavnici Kosovske policije.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Prema spornoj uredbi, koja još nije zaživela na severu Kosova, osobe sa srpskim ličnim kartama i prebivalištem na Kosovu trebalo bi da se primenjuje kosovski zakon o strancima.

Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao je danas da Beograd pažljivo prati situaciju na prelazima sa Kosovom povodom spekulacija da građanima sa ličnim kartama izdatim od strane MUP-a Srbije nije dozvoljeno da uđu u južnu srpsku pokrajinu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Tačno je da su se pojavile određene spekulacije o promeni režima na integrisanim prelazima. Pažljivo pratimo situaciju i reagovaćemo zavisno od razvoja događaja u toku dana. Budite sigurni da ukoliko bude nekih promena koje nisu u skladu sa sporazumom Srbija kao ni dosada neće ćutati i da ćemo zaštiti interese naših građana - rekao je Ðurić za RTS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobanto

    15. decembar 2015 | 09:28

    Ovaj nas ministar govori "juzna srpska pokrajna" à nama treba lnostrani pasos da bih usli u tu juzna pokrajnu.

  • Bunt

    15. decembar 2015 | 09:37

    Pa dokleeee više da trpimo ovu okupaciju !

  • 1389 patriota

    15. decembar 2015 | 12:18

    Izdajice Srbskog roda, ako je to tačno da ste već priznali Kosovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA