SRBIJA ĆE TOKOM ZIME PRIMITI 6.000 IZBEGLICA! Evo šta je Tomislav Nikolić poručio Evropi

Predsednik Srbije rekao je da je Evropska unija pohvalila ulogu Srbije u migrantskoj krizi, i dodao će naša zemlja nastaviti da se ponaša tako, bez obzira na to kakva i kolika će biti podrška EU

  • 24

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, rekao je da je Srbija spremna da tokom zime primi i do 6.000 izbeglica, posle sastanka sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom, sa kojim je razgovarao o migrantskoj krizi.

SRBIJA NEĆE POSTATI VELIKI PRIHVATNI CENTAR! Evo kako će se postupati sa IZBEGLICAMA

Nikolić je juče novinarima posle sastanka, kojem je prisustvovao i predsednik Makedonije Ðorđe Ivanov, rekao da je Evropska unija pohvalila ulogu Srbije u migrantskoj krizi, kao i da će naša zemlja nastaviti da se ponaša tako, bez obzira na to kakva i kolika će biti podrška EU.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Na sastanku sam rekao da smo spremni, za razliku od Makedonije, da privremeno na određeno duži rok smeštamo migrante, posebno tokom zime. Da smo spremni 3.000 do 6.000 pa možda i više migranta da primimo, kao i da nam za to treba pomoć - rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, evropski komesar Johanes Han je rekao da za to vrlo brzo mogu da budu izdvojena sredstva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    17. decembar 2015 | 11:42

    Ma vodi ih sve u Bajcetinu neka kod tebe zimiju, ti ih poj rakijom a Dragica neka im mota pite , pere i pegla.Lepo ih ugostite da vide ko su pravi Srpski domacini i domacice.

  • momazver

    17. decembar 2015 | 09:25

    Čujem,priča se, da će u Bajčetini biti otvoren de luxe camp!

  • gagi

    17. decembar 2015 | 10:19

    VODI IH KUĆI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA