84,8 MILIONA EVRA SRBIJI OD EVROPSKE UNIJE! Evo gde će ovaj novac biti POTROŠEN

Vlada Srbije i Evropska komisija potpisale su danas sporazum kojim se Srbiji odobrava 84,8 miliona evra iz fondova pretpristupne pomoći EU - IPA za 2014 godinu

  • 19

Vlada Srbije i Evropska komisija potpisale su danas sporazum kojim se Srbiji odobrava 84,8 miliona evra iz fondova pretpristupne pomoći EU - IPA za 2014 godinu, saopšteno je iz Vlade.

Sporazum su potpisali ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktorka u Generalnom direktoratu za susedsku politiku i pregovore o proširenju EU Ketrin Vent.Evropska komisija je decembra 2014. godine odobrila 187,1 miliona evra Srbiji, od čega su u junu 2015. godine potpisani sporazumi za sredstva u iznosu od 102,3 miliona evra.

Preostala, danas odobrena sredstva, namenjena su projektima u oblasti reforme državne uprave, konkurentnosti, energetike, unutrašnjih poslova, zapošljavanja.

Biće finansirano unapredjenje zapošljavanja mladih, inovativnost malih i srednjih preduzeća, smanjenje štetnih emisija u bloku A4 Termoelektrane "Nikola Tesla", jačanje kontrole granice, podrška uskladjivanju sa propisima EU.

Najveći deo novca, 65,6 miliona evra, biće upotrebljen po modelu indirektnog upravljanja, što znači da će nacionalne institucije sprovoditi program, dok će Ministarstvo finansija biti odgovorno za sprovodjenje nabavki, ugovaranje i finansijsko upravljanje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    23. decembar 2015 | 17:00

    Zanima me shta smo sad prodali za te pare?

  • Исус

    23. decembar 2015 | 15:00

    U dzepu xe xe

  • David

    23. decembar 2015 | 20:14

    Dajući šakom i kapom napraviće od nas drugu Grčku i Albaniju.Kada budemo.vraćali o jadu ćemo.se zabaviti.Zaduženi već i naši pra unuci a mnogo para je pokriveno i izneto u sigurnije zemlje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA