VEROVALI ILI NE! Vozili smo se srpskim vozom koji je JURIO 120 na sat. Evo šta nam se dogodilo (FOTO)

Voz Štadler na deonici između Beograda i Novog Sada, može da razvije brzinu i do 117 kilometara na sat, ali to nije sve, može on još brže, evo kada će se to desiti na srpskim prugama

  • 58

Srbija bi prema rečima premijera do 2018. godine trebala da dobije brzi voz, koji bi brzinom od 120 kilometara na čas, za svega dva i po sata od Beograda putovao do Budimpešte. Mnogi bi rekli to NIJE MOGUĆE, ali Telegraf.rs vam dokazuje da srpski voz može da JURI brže od sadašnjih 40 km na sat! Verovali ili ne, prugom Beograd-Novi Sad vozili smo se baš onom planiranom, a za mnoge nerealnom brzinom.

 

Vučić i Zorana Mihajlović PROVOZALI SU SE srpskim BRZIM VOZOM! Evo kako će izgledati pruga Beograd-Budimpešta (FOTO)

 

VUČIĆ OBEĆAO: Vozom će Srbi od Beograda do Budimpešte putovati dva i po sata! (FOTO)

 

Vožnja Štadlerom, najbržim vozom na srpskim prugama, u kome su osim predstavnika medija bili i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kineski ambasador u Srbiji Li Mančang, i gosti iz Kine, upriličena je povodom svečane promocije projekta modernizacije i izgradnje pruge Beograd-Budimpešta na Ranžirnoj železničkoj stanici u Novom Sadu. Ovaj voz leti, i razvija brzinu preko 100 kilometara na sat kao od šale, a u to se uverila i ekipa Telgrafa.

 

 

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

 

Sigurno zvuči neverovatno, ali vozovi u Srbiji mogu da idu mnogo brže nego što smo navikli, a to je čuvena brzina od maksimum 50 kilometara na sat. Voz Štadler na deonici između Beograda i Novog Sada, kod Nove Pazove, može da razvije brzinu i do 117 kilometara na sat! U brzinu ovog voza uverila se i ekipa Telegrafa, a u neverici smo ostali na kraju puta i zbog toga što je trajao samo 85 minuta. Ima nade za srpske pruge.

 

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

 

Kada se na displeju prikazala brzina od pomenutih 117 kilometara na čas, svi su bili u neverici, osim ministarke, koja je ranije rekla da naši vozovi mogu da idu tom brzinom, ali i većom. Ipak, novinari i kamermani su se utrkivali da što pre snime, odnosno uslikaju ovaj trenutak, jer su mislili da će kratko trajati.

 

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

 

Međutim, na displeju se ova brzina očitavala više puta tokom vožnje, te je svako mogao da se uveri, da voz ide oko 120, a ne 50 ili zlu ne trebalo 20 kilometara na čas. Deonicom od Beograda do Novog Sada, koju pređe bez stajanja na nekoj od stanica za 85 minuta, van gradskih mesta prosečno se kreće 80 kilometara na sat.

 

Voz je za trenutak zastao u Petrovaradinu, da se putnicima priključi i srpski premijer Aleksandar Vučić. On je, nakon dolaska u Novi Sad podsetio da je do sada rehabilitovano 120 kilometara pruge.

 

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

 

- Na mnogim mestima vozovi sada idu mnogo brže, a kada se, sa kineskim prijateljima i mađarskim partnerima izgradi brza pruga Beograd-Budimpešta vozovi će u gradskim sredinama ići 120 kilometara na sat, a na otvorenom 180 kilometara na sat  - rekao je Vučić.

 

Osim što leti po šinama, ovaj voz je opremljen i električnim napajanjem, tako da dok se vozite možete puniti svoj telefon, laptop ili neki drugi uređaj.

 

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

 

Nama je danas bilo zadovoljstvo voziti se najbržim vozom u Srbiji. Prema obećanjima premijera, 2018. godine, građanima Srbije će od Beograda do Budimpešte, biti potrebno dva i po sata, do tada, još malo stpljenja za vožnje od 180 kilometara na sat i to super brzim vozom.

 

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    23. decembar 2015 | 21:40

    Хахахахахаха, дизниленд! Алан Форд! Али сви су у возу а овај ушао у пазови... Хахаха.

  • Čabar

    23. decembar 2015 | 22:12

    Dok se u evropskim zemljama, vise od 10 godina vozovi krecu preko 300km/h mi se kao deca radujemo neverovatnoj brzini od citavih 120..

  • j.v

    23. decembar 2015 | 22:42

    KINEZ POMISLIO DA JE SEO NA KORNJACU...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA