VUČIĆ: Ako potpišemo ugovor o Železari, građani će već sledeće godine živeti bolje!

Lider SNS Aleksandar Vučić, danas u Paraćinu, izjavio je da je zahvaljujući pomoći i energiji građana, vlada uspela mnogo toga da pokrene u Srbiji

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je u Paraćinu da će, ako u ponedeljak potpišemo ugovor o Železari s Kinezima, građani već iduće godine značajno osetiti bolji život.

Vučić je, u obraćanju građanima na centralnom trgu u Paraćinu poručio da bi tada privredni rast išao i do četiri odsto, što će svako osetiti.

- U godinama pred nama svaki čovek će osetiti boljitak. Imaćemo u budućnosti veće plate i penzije, bolje puteve - poručio je on.

VUČIĆ U KRALJEVU: Dok drugi ustanu meni prođe pola radnog vremena!

Istakavši da je zahvaljujući pomoći i energiji građana vlada je uspela mnogo toga da pokrene u Srbiji, Vučić je podsetio da smo se najpre bavili odbranom od poplava, pa učvršćivanjem javnih finansija, sprečavanju bankrotstva države, te da se nismo bavili političkim protivnicima, "kao što to ne činimo ni u kampanji".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U ovoj kampanji, primetio je, prvi put posle mnogih godina nema nijedne razbijene glave, a ni lakših povreda, zbog čega će, dodao je, ako dobije narodno poverenje, nastaviti da obilazi gradove Srbije.

- Lično ću da pokušam da obiđem, ako dobijem narodno poverenje, više od 1.000 domova zdravlja i škola širom Srbije - kazao je Vučić.

On je zahvalio radnicima Fabrike stakla u Paraćinu na razumevanju, uz obećanje da će se vlada boriti za nove investicije u Paraćinu, kao i da će radnici u fabrici, koju su neki upropastili, ostati da rade.

Ako je situacija u Paraćinu takva da je 40 odsto građana nezaposleno, vlada je obavezna da dovede investitore, poručio je.

- Imamo mesta i sa četiri i pet odsto nezaposlenih, zato je 40 odsto neverovatno i nemoguće. Ukupan nivo nezaposlenosti je 17 odsto i zato mi nivo u Paraćinu deluje nemoguće - objasnio je on dodajući da mogu u tom gradu da računaju na investitore i nova zapošljavanja.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vučić je kazao da je svaki glas važan na izborima, jer jača i stabilizuje Srbiju.

Izbori nisu nikakva zabava, igra, i ne treba glasati da bude zabavna sednica skupštine, već je neophodno glasati za budućnost, jer je četiri godine dug period, vreme tokom kojeg se možemo približiti EU po standardu, proceduri i da ljudi mogu da žive neuporedivo bolje, ili možemo da se vratimo u vreme pljačkaške privatizacije.

- Jedan glas ako nam nedostaje neću da menjam politiku budućnosti da bih ostao i opstao na vlasti - poručio je on građanima Paraćina.

Vučić je objasnio da samo zahvaljujući jakoj Srbiji Evropska komisija i poslanici Bundestaga kritikuju Hrvatsku zbog blokade naše zemlje na putu u EU, upitavši kakva bi bila reakcija da na vlasti budu oni koji žele od Srbije da naprave gubavca.

- Bilo bi da treba podržati Hrvatsku - primetio je.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ponovio je da Srbija ima čvrst stav po pitanju sankcija prema Rusiji, da ih neće uvoditi god je na vlasti, ali istovremeno upozorio da bi neko drugi poklekao pritisku.

Srbija je sidro stabilnosti, nema nemira, nasilja na ulicama, kao što ima u drugim zemljama regiona, ocenio je Vučić upozorivši da je dovoljna samo jedna nepažnja da uđemo u začarani krug, koji nam ruši sve šanse za budućnost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anja

    15. april 2016 | 20:06

    Svi hoćemo da živimo bolje... Zato je i politika koju vodi Aleksandar Vučić u ovom trenutku najbolja da bi konačno nastavili koračati putem kojim smo krenuli.

  • Lala

    15. april 2016 | 19:51

    Koliko je oprezan ugovor ce se potpisati a jos nece da kaze da je stvar gotova.Tako i treba.

  • Goran

    15. april 2016 | 19:30

    Železara je gigant od koga živi Smederevo, okolina a bogami i dobar deo države. Ako ovo uspe i država će lakše disati jer će veliki teret zbaciti sa leđa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA