SULUDA OPTUŽBA POTPREDSEDNIKA SDA: Vučić je u Potočarima NAPAO SAM SEBE

Ahmetović je rekao da je svima u BiH, a pre svega političarima i Tužilaštvu BiH bilo stalo da se otkrije ako iza napada na Vučića stoje pojedinci

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sadik Ahmetović izjavio je da je izjava ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića o tome kako iza napada na Aleksandra Vučića u Potočarima prošle godine stoje bošnjački političari, apsolutno neprimerena i da ne doprinosi stabilizaciji odnosa u regionu.

DAČIĆ: Bošnjački političari stoje iza napada na Vučića u Srebrenici

- Izjava Ivice Dačića je neprimerena i bazirana osnovi "rekla-kazala". Aleksandar Vučić je u Potočarima napao "sam sebe", jer masa je reagovala i to niko nije mogao kontrolisati, i to zbog ranijih Vučićevih izjava o rezoluciji UN-a o Srebrenici, hapšenju Nasera Orića u Švajcarskoj i još mnogo toga - istakao je za Klix.ba Ahmetović.

Kazao je da je svima u BiH, a pre svega političarima i Tužilaštvu BiH bilo stalo da se otkrije ako iza napada na Vučića stoje pojedinci.

- Ništa ne ukazuje da je neko organizovao taj napad. Siguran sam u to, jer sam bio i blizu samog tog događaja. Masa je reagovala verovatno gnevna na Vučićeve izjave neposredno pre obilježavanja genocida u Srebrenici prošle godine. Desio se nekontrolisan i stihijski odgovor mase, ali siguran sam da nije bilo nikakve namere da se ugrozi život premijera Srbije - naglasio je Ahmetović.

Foto: MUP RS Foto: MUP RS

Dodao je kako je sigurno Tužilaštvo BiH imalo saradnju sa MUP-om Republike Srpske, i da su policijske agencije profesionalno odradile i svoj deo posla.

NAPAD NA VUČIĆA: Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv osumnjičenog za incident u Srebrenici!

- Poruka Ivice Dačića ne treba nikome, pa ni Srbiji, jer da je postojala neka individualna odgovornost to bi se otkrilo. Svako sebe treba pogledati u ogledalo i videti koliko je kriv, pa da izazove takvu reakciju mase. I ranije smo imali dolaske srpskih političara iz Srbije u Potočare, pa nije bilo takve burne reakcije građana. Ja ne prihvatam i ne odobravam takvu reakciju građana prema Vučiću, ali to je bio čisti revolt ljudi na ranije izjave srpskog premijera - zaključio je Ahmetović.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

UHAPŠEN ATENTATOR NA VUČIĆA: Još dvojica privedena!

Podsećamo, nakon informacije da je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv Almira Merdića, jednog od osumnjičenih za napad na Aleksandra Vučića u Potočarima, oglasio se i Ivica Dačić, kazavši kako iza napada na premijera Srbije stoje bošnjački političari.

(Telegraf.rs / Izvor: Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Adrijana

    28. avgust 2016 | 13:08

    Sramotna izjava. Ovo samo los covek moze da izjavi.

  • Vlada

    28. avgust 2016 | 13:58

    Sećam se razbijenih naočara i modrica..ne nisu ništa hteli !

  • Vladan

    28. avgust 2016 | 11:33

    Ova Ahmetovićeva izjava je više nego sramna....Nemam reči!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA