NATO: Nikome ne pretimo, zajedno brinemo o miru na Balkanu

- NATO i sve zemlje u regionu blisko i dobro sarađuju na zajedničkom cilju - da Zapadni Balkan bude bezbedan i siguran - tvrdi vojni zvaničnik NATO

  • 12

NATO nikome ne preti, a general Petr Pavel govorio je o tenzijama u regionu koje inače prepoznaju i svi lideri u regionu, prenosi dopisnik Tanjuga iz Brisela odgovor neimenovanog vojnog zvaničnika NATO na pitanje može li se izjava Pavela smatrati pretnjom za Srbiju.

A na pitanje da li je Pavel izneo lični stav ili je to stav alijanse, u NATO-u odgovaraju da je Pavel to izgovorio kao predsedavajući vojnog odbora NATO i konstatuju da NATO i sve zemlje u regionu blisko i dobro sarađuju na zajedničkom cilju - da Zapadni Balkan bude bezbedan i siguran.

"ZAR ODMAH DA SKOČIMO I BROJIMO SVOJU DECU KOJA BI IŠLA U RAT"? Nikolić oštro reagovao na pretnje generala NATO-a

Na Pavelovu izjavu oštro je reagovao srpski državni vrh.

Premijer Aleksandar Vučić razočaran je izjavom Pavela, a predsednik Tomislav Nikolić kaže da ne zna kome se to žuri da zvecka oružjem.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, NATO Foto: Tanjug/Zoran Žestić, NATO

On poručuje da našu zemlju niko ne može da uvuče u nešto ako mi to ne želimo.

- Ne razumem na koju državu je mislio kada je rekao da će u njoj da prevlada ruski uticaj i da će ona biti opasna koliko je opasan i terorizam. Ne znam kome se žuri da zvecka oružjem u vreme kada je čovečanstvo suočeno s mnogo većim izazovima - rekao je predsednik Nikolić.

NATO GENERAL: Balkan i dalje "tempirana bomba"

Srbija, tvrdi predsednik Nikolić, nikome ne preti, već na Balkanu neko drugi neprestano provocira.

- Što prvo ne počiste svoje dvorište? Što nisu u Splitu rekli Hrvatima šta treba da rade? Što su se obrušili na druge koji nisu u NATO? Ko na Balkanu zvecka oružjem. Srbija? Ne! Neko drugo neprestano provocira -, poručio je Nikolić.

Pretnje generala Pavela prethodno je oštro kritikovao premijer Aleksandar Vučić, koji je otvoreno rekao da ga je razočarala izjava generala Pavela.

- Nije moje da uzvraćam, da kažem da smo već videli kako je to izgledalo 17 godina ranije i da ne bi trebalo da nam prete, jer mi nikome nismo pretili - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikllas

    20. septembar 2016 | 20:07

    HITNO SA PUTINOVOM RUSIJOM!!! NATO ZELI DA ISTREBI PRAVOSLAVNE SRBE NA BALKANU!!!!! SVAKI SAT IGRA PRESUDNU ULOGU ZA OPSTANAK SRBA!!! NATOu SE NEMOZE VEROVATI!! VADILI SU SRBIMA NEKAZNJENO ORGANE!!!!

  • RATKO

    20. septembar 2016 | 19:41

    Vi nepretite vi samo bombardujte

  • AntiBot

    20. septembar 2016 | 19:41

    Fabrika lazi i spinovanja. Doktorirali su to sa najvisim ocenama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA