DAN OSLOBOĐENJA BEOGRADA: Vojna parada 20. oktobra, počasni gost Medvedev!

Ruski premijer koji bi trebalo tih dana da bude u Srbiji, mogao bio da bude počasni gost na vojnoj paradi

  • 9

Dan oslobođenja Beograda, 20. oktobar, biće obeležen vojnom paradom kojoj bi mogao da prisustvuje i premijer Rusije Dmitrij Medvedev.

Ovako se priprema vojska Srbije za Dan pobede nad fašizmom (FOTO) (VIDEO)

Večernje novosti navode da nezvanično saznaju da bi Medvedev koji bi tih dana trebalo da bude u poseti Srbiji, mogao da bude počasni gost na vojnoj paradi.

Postoji mogućnost da 72. godišnjica oslobođenja glavnog grada u Drugom svetskom ratu bude obeležena i na nešto nižem nivou - vojnim defileom ili smotrom jedinica, ali nije isključena ni mogućnost da se održi prikaz celokupne vojne moći Srbije, po uzoru na paradu "Korak pobednika" pred predsdnikom Rusije Vladimirom Putinom 16. okotbra 2014. godine.

Na paradi će biti prikazani novi ruski helkopter Vojske Srbije, pešadijsko naoružanje, rakete, progam vozila i artiljerijski sistemi koji se proizvode u Srbiji, kao i, dodaje list, novo oklopno vozilo "Lazar 3" i haubica "Nora".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola Š.

    21. septembar 2016 | 11:16

    Nemojte sva tri aviona da pokazujete ,da iznenadimo onog @ Halilovića kada nas napadne sa onim bradonjama u trofrtaljkama koje nazivaju vehabijama . Ja se spremam ,već sam naručio ,po promotivnoj ceni , delimano oštrač noževa ,a i na praćki ću da promenim gumu .

  • snooker

    21. septembar 2016 | 08:49

    Hahahahaha sklopicemo 4 tenka i 3 aviona, ni ta tri ne bi radila da rusi nisu poklonili delove i akumulatore..dolazi Medvedev malo da se smeje :)

  • Student

    21. septembar 2016 | 08:00

    Ti si nama skinuo po 10% da bi svako malo neko setao? Gde je taj bolji zivot? A da, na rts u... Izvinjavam se...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA