BIVŠE MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE KRIVO ZA GUBITAK 175 MILIONA EVRA: Nismo imali stručni kadar za evropske fondove!

Bivša ministarka poljoprivrede Bogosavljević Bošković smatra da nije odgovorna za odbijanje akreditacije

  • 20

Ministarstvo poljoprivrede, vođeno pređašnjom ministarkom Snežanom Bogosavljević Bošković, poslalo je zahtev Generalnom sekretaru za poljoprivredu EU za akreditaciju Srbije za korišćenje sredstava iz IPARD fondova, ali je isti odbijen zbog ne postojanja kadrova, odnosno nespremnosti resornog ministarstva.

Nedimović i Čepurin: Važna saradnja u oblasti poljoprivrede Srbije i Rusije

Iz Brisela je stigao odgovor da "neispunjavamo standarde za uspostavljanje administrativne strukture" potrebne za korišćenje 175 miliona evra. Ova formulacija podrazumeva da Beograd nije obezbedio kadrove koji će u Upravi za agrarna plaćanja raditi na obrađivanju zahteva za dobijanje novca.

NOVI PRAVILNIK MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE: Uskoro ćemo jesti drugačiji hleb!

Blic prenosi da iz Vlade Srbije ovakav rad ministarstva ocenili kao nemaran i sraman.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Generalni sekretarijat za poljoprivredu ima proceduru kako se odobrava akreditacija za njihov novac. Postoje standardi koji moraju da se ipune, a najvažniji se odnosi na obezbeđivanje stručnjaka koji poznaju evropsko zakonodavstvo. Mi ih nemamo, pa je nejasno zašto se ministarka Bogosavljević upustila u ovakav poduhvat. Išlo se po principu "ako prođe, prođe" što je velika bruka za zemlju - tvrdi sagovornik Blica.

On dodaje da je konurs za 60 radnih mesta u toj obalsti raspisan kasno i da zbog administrativnih manjkavosti nećemo moći da raspolažemo ozbiljnim sredstvima.

Bivša ministarka Bogosavljević Bošković smatra da nije odgovorna za odbijanje akreditacije.

- Znam da dok sam bila u Ministarstvu, sve sam uradila da je dobijemo i mislim da je sve teklo po planu. Zašto smo odbijeni ne znam - zaključila je ona.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vavilonac

    23. septembar 2016 | 09:07

    Ko je birao tu vladu,ja?

  • Filip

    23. septembar 2016 | 11:47

    Pa normalno. Kad u foteljama sede keramicari, limari,pekari... ne sede ljudi koji su zavrsili skole...zato smo rupa od drzave...

  • Papagaj

    23. septembar 2016 | 10:02

    Ko je sastavljao tu vladu, ja ili možda Vučić? I sad kao ministarstvo je sramno radilo, sramno radi cela vlada, kada im se dogadjaju ovakve stvari, vladu pravi od podobnih, I ako su nepismeni I nesposobni, a najnovija informacija je da je za direktora Pošte Srbije postavljena žena bez visokog obrazovanja, ali je podobna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA