MIGRANTSKA KRIZA: Pritisak na granice i dalje veliki, Srbiji potrebna pomoć EU

Ministar Vulin je rekao da Srbija ima iste probleme sa migrantima kao i zemlje EU, a ne dobija ni približno istu pomoć i količinu novca

  • 8

Srbiji je potrebna pomoć EU za rešavanje migrantske krize, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksanadar Vulin.

RESTRIKTIVNE MERE ZA MIGRANTE: Vulin najavio mogućnost postavljanja žica i barijera na granicama

Vulin kaže da se broj migranata smanjio, ali da oni raznim kanalima i dalje pristižu u Srbiju, tako da Balkanska ruta suštinski nije zatvorena.

- Ministar policije Nebojša Stefanović i ja predložili smo predsedniku vlade da pojačamo zaštitu naših granica kroz određene fizičke barijere, kako bi olakšali angažovanje vojske i policije, ali predsednik vlade ne deli naše stavove i ja ću to poslušati i prihvatiti - izjavio je Vulin.

Vulin zatražio od Vučića HITNU SEDNICU ZBOG MIGRANATA!

On je ponovio da je Balkanska ruta zvanično zatvorena, ali i dalje postoji.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Prema oceni ministra, broj migranata se smanjio, ali pritisak je i dalje veliki na naše granice i zato očekujemo veću pomoć EU i humanitarnih organizacija.

U SRBIJU DOLAZE SPECIJALCI IZ EVROPE DA ZAUSTAVE PRILIV MIGRANATA: Testiranje granica i bezbednosti naše zemlje

- Mi očekujemo značajno veću podršku EU, imamo iste probleme kao i zemlje EU, a ne dobijamo ni približno istu pomoć i količinu novca. Ja ću otići da razgovaram sa predstavnicima EU u Briselu, a razgovaraću i sa predstavnicima međunarodnih organizacija u Ženevi. Mi na prvom mestu tražimo da Srbija bude tretirana kao i sve zemlje na Balkanskoj ruti. Mi nismo članica EU, ali imamo isti problem kao i zemlje EU - naglasio je Vulin.

On očekuje da EU uvaži i razume angažovanje naših snaga bezbednosti na granicama.

U Srbiji ima oko 7.000 migranata!

- Svaki naš vojnik ili policajac plaćen iz budžeta Republike Srbije, koji zadrži ilegalnog migranta na granici, zadržao je ilegalnog migranta koji tog dana nije otišao u Beč ili Berlin. I svaki dan koji provedu na teritoriji naše zemlje je dan koji nisu proveli na teritoriji EU i to mora da se ceni i zato očekujemo veću pomoć - rekao je Vulin.

Ministar Vulin je u Leskovcu službi Hitne pomoći Doma zdravlja predao novo sanitetsko vozilo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zane

    28. septembar 2016 | 17:17

    E Vuline, dok ti filozofiraš i izigravaš humanitarca migranti prave nered po Srbiji. Izgleda da prizivate da narod krene u obračun sa njima i dovede ih u red. Napadaju devojčice da siluju, noževima napadaju gradjane, kradu, uništavaju letinu, zaseravaju i zapišavaju gde stignu i td. Dosta više.

  • :)

    28. septembar 2016 | 19:48

    A nas narod jadan i bedan

  • mihailovic

    28. septembar 2016 | 21:29

    DIGNI VOJSKU SVE TO PROTERATI IZ SRBIJE SADA A NE SUTRA. JER SUTRA JE KASNO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA