≫ 

Han siguran u put Srbije ka EU: U 2017. godini sigurno ćete otvoriti još više poglavlja

Han je rekao da poštuje to što je Vučić ranije prisustvovao međuvladinim konferencijama, što, naveo je, pokazuje njegovu posvećenost evropskom putu Srbije

  • 76

Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je večeras da veruje da će Srbija sledeće godine otvoriti više poglavlja nego u ovoj godini.

Vučić: Hrvati su bežali od mene po Briselu (VIDEO)

Han je posle međuvladine konferencije u Briselu rekao da je odlučeno da danas budu otvorena dva poglavlja, ali da je siguran da će Srbija uskoro otvoriti i Poglavlje 26, posle čega će se videti dalji koraci.

- EU ima 28 zemalja članica, uvek postoje diskusije o otvaranju poglavlja, za neke odluke treba vremena, ali sam siguran da to što Poglavlje 26 nije otvoreno neće imati uticaja na pregovarački proces. Mislim da nismo izgubili puno vremena - rekao je Han.

Istakao je da je siguran da će u 2017. godini biti otvoreno više poglavlja nego ove godine, tokom koje je Srbija otvorila četiri poglavlja.

Upitan kako komentariše to što je premijer Srbije Aleksandar Vučić odlučio da ne prisustvuje međuvladinoj konferenciji, Han je rekao da poštuje to što je Vučić ranije prisustvovao međuvladinim konferencijama, što, naveo je, pokazuje njegovu posvećenost evropskom putu Srbije.

- Žalim što nije mogao da ostane, ali mi smo ovde. Siguran sam da će biti prilike da bude ovde sa nama, da slavimo otvaranje drugih poglavlja - rekao je Han i dodao da zna da je u toku i veoma važna konferencija u Beogradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag Ilić

    14. decembar 2016 | 14:02

    Sva poglavlja ne mogu biti otvorana odjednom.

  • Sara

    14. decembar 2016 | 11:10

    Srbija je ispunila sve uslove za otvaranje poglavlja 25, Hrvatska je donela političku odluku da se ne otvori poglavlje

  • Danko

    14. decembar 2016 | 09:21

    Mislim da je jedan od retkih ljudi koji zaista iskreo želi pomoći Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA