SKUPŠTINA I DANAS RADI PUNOM PAROM: Posebna sednica, pa rasprava o 700 amandmana

Posle obraćanja predsednika parlameta Grčke, poslanici treba da razmotre ukupno 688 amandmana podnetih na predloge zakona o stanovanju i održavanju zgrada, o upravljanju aerodromima i o transportu opasne robe, kao i na izmene zakona o komunalnim delatnostima i o javno - privatnom partnerstvu i koncesijama

  • 82
Skupština Srbije Foto: Marko Todorović

Skupština Srbije danas će održati posebnu sednicu na kojoj će se poslanicima obratiti predsednik parlamenta Grčke Nikolaos Vucis, posle koje će razmatrati amandmane na nekoliko zakonskih predloga.

Nikolić: Rasvetliti političku pozadinu ubistva Ðinđića

Posle obraćanja predsednika parlameta Grčke, poslanici treba da razmotre ukupno 688 amandmana podnetih na predloge zakona o stanovanju i održavanju zgrada, o upravljanju aerodromima i o transportu opasne robe, kao i na izmene zakona o komunalnim delatnostima i o javno - privatnom partnerstvu i koncesijama.

Na Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada podneto je najviše amandmana i to 462.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je prošle nedelje u parlamentu da se Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada tiče svakog građanina, a treba da omogući da Srbija konačno 2017. dobije strategiju stambene politike i da obezbedi minimum održavanja svake zgrade.

Obrazlažući poslanicima više zakonskih predloga, Mihajlović je tada rekla da novi zakon treba da obezbedi minimum održavanja zgrada koji mora da postoji u svakoj zgradi kada je u pitanju bezbednost, te daje osnovu da se razmišlja i o energetskoj efikasnosti zgrada.

Kada je reč o troškovima održavanja, Mihajlović kaže da stanari ništa više novca za to neće izdvajati nego što su do sada izdvajali.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mfs

    20. decembar 2016 | 08:57

    Ima jos vaznih zakona koje treba usvojiti do Nove godine i zato se nastavlja sa radom punim kapacitetom.

  • Mira

    20. decembar 2016 | 12:42

    Skupstina radi punom parom jer postoji mnostvo zakona koje treba usvojiti do Nove Godine.

  • Zoran

    20. decembar 2016 | 08:58

    Skupstina ne moze da se odrekne svog plama i programa rada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA