≫ 

Posle ubistva ruskog ambasadora, raspitali smo se koliko su bezbedni naši ambasadori širom sveta

- Zasad ne nameravamo da pojačavamo mere bezbednosti u Ankari - rekao je Tončev

  • 1

Ubistvo ruskog ambasadora u Ankari pokrenulo je neka bezbednosna pitanja, ne samo u svetu, nego i u Srbiji - kako su srpski ambasadori zaštićeni u inostranstvu, da li imaju posebnu pratnju, kakvi su protokoli...

CNN umesto da izveštava o smrti ruskog ambasadora, sve vreme O OSVETI ZA ALEPO

Šta govore naslovne strane dan posle evropskog masakra? Jedan detalj je baš upečatljiv (FOTO)

Ivica Tončev, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, kaže za Telegraf.rs da Srbija neće pojačavati mere bezbednosti u Ankari, niti da će biti bilo kakvih promena. Poređenja radi, Amerikanci su zatvorili ambasadu privremeno posle ubistva Rusa.

- Naše ambasade su bezbedne svuda u svetu, pa i u Turskoj. Zasad nemamo potrebe da pojačavamo mere bezbednosti, a niti da zatvaramo ambasadu u Ankari. Samo možda ima potrebe za povećanim oprezom, ali za obezbeđenjem nema - rekao je Tončev.

Tončev je prošle nedelje postavljen za državnog sekretara u MIP-u.

- Kratko vreme sam na funkciji, naravno, ništa se burno u tom periodu nije dešavalo, a prema mojim saznanjima nije ni u skorijoj prošlosti bilo incidenata sa našim ambasadorima u inostranstvu. Srbi su svuda dobrodošli u svetu. Imamo mnogo više prijatelja nego neprijatelja.

Srpski ambasadori idu bez obezbeđenja svuda u svetu.

- Zagreb, Tirana... Svuda je mirno, naši ljudi nemaju potrebe za obezbeđenjem. Zavisno od događaja, domaćin manifestacije, odnosno, država, može da da po protokolu obezbeđenje, ali u većini slučajeva naši službenici u inostranstvu se kreću slobodno - zaključio je Tončev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna Nikolic

    20. decembar 2016 | 13:47

    Bezbedni su isto onoliko koliko je ovaj mucenik bio bezbedan sinoc u Ankari . Stvar sudbine , ako je to TAJ DAN onda nema bezbednosti , a ako nije , onda prezivis pad aviona . . .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA