≫ 

Vučić se oglasio povodom kandidature Saše Jankovića za predsednika (FOTO)

Vučić je rekao da će pokušati da pobedi dvojicu "dosovskih" kandidata, "najmoćnijih u ovom trenutku"

  • 72

Čestitam Saši Jankoviću kandidaturu, već je pobedio, ja sam to predvideo pre tri godine, jedino što je on time zloupotrebio svoju sadašnju funkciju, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić, komentarišući najavu ombdusmana da će se kandidovati na predsedničkim izborima.

SAD NEK PODNESE OSTAVKU: Vulin o Jankoviću

Nikolić: Do Božića ću saopštiti da li se kandidujem, Srbiji je potreban ovakav predsednik (FOTO)

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je konstatovao da je sad jasno ko je rušio institucije, o čemu, primetio je, on upozorava već tri godine, a za zbog čega su mu prebacivali lažne optužbe.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Vidi se ko je rušio insitucije, nemam komentar, čestitam, to smo sve znali još pre dve godine, čestitam na kandidaturi, vidim da su svi požurili, ubrzali... Radite to i dalje, postanite predsednici, mislim da je ponekad dobro da pokažete kako su razorene institucije i to od onih koji je trebalo da ih sačuvaju. Mislim da to građani i narod vide, ostavićemo ljudima da sami odluče - rekao je Vučić.

Kako kaže, dobro je što je više kandidata , ali nije dobro što su neki postali to "s drugih funkcija", što je, kako je ocenio, zloupotreba tih institucija.

- Želim im mnogo uspeha, i čestitam na pobedi unapred - poručio je Vučić i dodao "pokušaćemo da im se suprotstavimo".

 Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Podsetio je da kandidaturu za predsednika Republike može da podnese svaki punoletni građanin koji ima poslovnu sposobnost i sakupi 50.000 potpisa, a da je na narodu da kaže šta misli i kako misli.

Premijer je dodao da nije tajna šta misli o radu zaštitnika građana i dodao da će pokušati da pobedi dvojicu "dosovskih" kandidata, "najmoćnijih u ovom trenutku".

- Mi ćemo pokušati da im se suprotstavimo. Da li ćemo uspeti, to ćemo da vidimo, ali o tom potom - rekao je Vučić.

Kako je rekao SNS će kandidata izabrati za 2-3 meseca.

- Nama se ne žuri. Dajemo im mogućnost da vode svoju kampanju koliko god hoće. Ionako službene automobile zloupotrebljavaju u kampanji, apsolutno sve. Ničim drugim se ne bave, osim sopstvenom promocijom i kampanjom - napomenuo je Vučić.

Vučić pozvao kosovske Srbe na jedinstvo

Premijer Srbije izjavio je da je predstavnike Srba sa Kosova i Metohije, na sastanku u Beogradu, pozvao na jedinstvo i poštovanje odluka koje su zajednički donete.

- To je sve, očekujem njihov odogovor - rekao je Vučić i napomenuo da planira da Božić sačeka sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je dodao da je Srbima sa Kosova na jutrošnjem sastanku preneo da su bilo kakve podele loše i da je do sada bio ponosan na to što su se uvek mudro ponašali i vodili računa i o interesima Srba u pokrajini i o interesima države.

Komentarišući tok Briselskog dijaloga, Vučić je podsetio da ni posle tri godine od dogovora nije formirana Zajednica srpskih opština na Kosovu a da su se vlasti u Prištini, umesto da se bave ispunjavanjem preuzetih obaveza, "bavile pokušajima kupovine Srba".

On je ponovio da će Vlada Srbije nastaviti da u tom procesu, ne preteći nikome, štiti prava naroda i interese države.

Vučić otvorio novu fiskulturnu salu u Grabovcu

Premijer Srbije prisustvovao je danas otvaranju novoizgrađene fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Grabovac" kod Obrenovca.

Vučića je u sali površine 800 metara kvadratnih, a visine 8,5 metara, dočekao veliki broj dece, od kojih je jedan dečak imao priliku da sa premijerom odigra partiju stonog tenisa.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Naš posao je da vodimo brigu o deci, da im stvorimo priliku da žive bolje i spremni smo da ulažemo još mnogo novca u Obrenovac, kako bi postao jednako moderan kao delovi centra Beograda - poručio je premijer.

Vučić je rekao da je posao države da vodi brigu o deci i da im stvori priliku da žive bolje.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Ovde se od 1976. čeka na ovakvu salu i zato sam srećan što posle 40 godina Grabovac dobija salu, što izvođač nije kasnio - rekao je Vučić.

On je dodao da je uveren da će moći još mnogo toga da se napravi, jer će, kako je rekao, biti novca sve više, pošto se ne baca, već se ulaže u ono što je važno.

- I biće ga još više, zahvaljujući građanima koji su bili trpeljivi i verovali u politiku odgovornosti i discipline. I zato sam uveren da ćemo u budućnosti moći mnogo toga da napravimo - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je dodao da je sala u Grabovcu, u koju je država uložila 51 milion dinara, jedan od najlepših objekata koje je video.

- Najvažnije je da je sala puna, jer bez dece nema ničega. Kada vidim punu salu, to mi je dokaz da ima budućnosti za Srbiju - rekao je Vučić.

U posetu Osnovnoj školi "Grabovac" sa premijerom su došli i ministri prosvete i sporta Mladen Šarčević i Vanja Udovičić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor EPS-a Milorad Grčić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sala je opremljena za sve sportske aktivnosti i učenici više neće imati časove fizičkog u improvizovanim učionicama.

Izgradnju fiskulturne sale u Grabovcu je finansirao Grad Beograd, a radovi su koštali oko 50 miliona dinara.

Vučić je početkom jula ove godine prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju fiskulturne sale u toj školi.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sala ima prizemni deo i galeriju u kojoj je predviđen prostor za stolove za stoni tenis, gledaoce, sanitarni cvor, tuš kabine, svlačionice.

Osnovna škola je počela s radom 1976. godine i pohađaju je učenici raspoređeni u 30 odeljenja sa ubske teritorije, iz sela Milorci i Joševa, a nekada i iz Lončanika i Crvene Jabuke.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Školu pohađa veliki broj dece romske nacionalnosti, a u njoj je zaposleno 72 nastavnika, službenika i tehničkog osoblja.

Kamen temeljac su položili gradonacelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    26. decembar 2016 | 15:50

    Ovo se i ocekivalo od Jankovica. Odavno je on u kampanji medjutim nema podrsku gradjana koje trenutno "stiti".

  • mitar

    26. decembar 2016 | 15:49

    Premijer Vucic je ovde izdominirao,potpuno se slazem.

  • Max

    26. decembar 2016 | 15:42

    Jankoviću je neophodna i podrška grašana Srbije, koju neverujem da ima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA