≫ 

Tačijeve žalopojke: Kosovo nikad nije nanelo štetu Rusiji. Zašto ovakvo kažnjavanje i nepravda prema nama?

- Jasno mi je da Moskva i Beograd imaju dobre odnose, ali to ne treba da bude prepreka za pravedne i konstruktivne odnose između Kosova i Rusije - istakao je u intervjuu za Anadoliju takozvani predsednik Kosova i Metohije Hašim Tači

Hašim Tači je ovih dana boravio u zvaničnoj poseti Turskoj, a tom prilikom se u razgovoru za agenciju Anadolija osvrnuo na odnose Kosova i Srbije, ali o temi borbe protiv terorizma.

TAČIJA PROGLASILI ZA KRALJA?! Neobičan poziv stigao srpskim novinarima

Evo kako Sveta stolica komentariše Tačijevu izjavu da će Papa priznati Kosovo!

Govoreći o odnosima Kosova i Srbije, Tači je kazao kako su delovi sporazuma iz 2013. godine o normalizaciji odnosa dve zemlje implementirani, i da je u toku proces implementacije ostalih delova tog sporazuma.

Dodao je da se obe zemlje nalaze u procesu u kom je potreban napredak i nove okolonosti.

- To je jedna dinamika koja će odnose Srbije i Kosova odvesti do jednog stabilnog susedstva, kao i dogovora između naših naroda i država. Mir i sklad između Kosova i Srbije, znači istovremeno mir, stabilnost i sklad za ceo region - rekao je Tači.

Na pitanje da prokomentariše primirje u Siriji koje je uspostavljeno naporima Rusije i Turske, i kakve bi refleksije na Balkanu mogla imati poslednja dešavanja kada su u pitanju odnosi između Rusije i Turske, Tači je rekao:

- Mi, kao neko ko je preživio rat, ne želimo vise da gledamo ovakve slike. Znamo koliko je to bolno. Ubijeno je mnogo nedužnih ljudi. Zbog toga, institucije Kosova i ja lično podržavamo uspostavljeno primirje. Molimo se za to da se ovo primirje poštuje i da više ne bude žrtava - rekao je Tači.

Dodao je kako od Rusije očekuje da promeni svoj stav prema Kosovu.

- Jasno mi je da Moskva i Beograd imaju dobre odnose, ali to ne treba da bude prepreka za pravedne i konstruktivne odnose između Kosova i Rusije. Posebno ako uzmemo u obzir napore na jačanju odnosa između Kosova i Srbije, smatramo da Moskva treba da poštuje volju kosovskog naroda i da donese odluku kojom će priznati stvarnost Kosova - rekao je Tači.

Istakao je i da Kosovo nije neprijatelj Rusije.

- Sve predrasude treba da nestanu. Nikad u istoriji Kosovo nije nanelo štetu Rusiji. Zbog toga, Kosovo ne zaslužuje ovakav nepravedan stav i kažnjavanje”, rekao je Tači.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    31. decembar 2016 | 19:38

    Zelim mu sve ono sto je radio Srbima i sto radi jos uvek , neka mu se vrati duplo , nismo mi SRBI cicije.

  • zoran

    31. decembar 2016 | 19:35

    Pa u istoriji ste bili pod zastavom Srbije ili Jugoslavije. Ne kontam sta pricas. Sad ste sami sljam i Rusija vas nemoze smisliti radi nas ili onako inace. Cijeli svijet vas nemoze smisliti a ne samo Rusija. Imate jadnu ameriku ali eto i tome ce doci kraj. Jadni ste vi za par godina vas biti nece. KOSOVO JE SRBIJA!!!!

  • Vojislav

    31. decembar 2016 | 20:54

    Niste imali vremena da pokazete neprijateljstvo a, rusenjem pravoslavnih svetinja dali ste dobar znak rusima da ste protiv njih a plus proterivanje srba sa vekovnih ognjista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA