Rusija se ne meša i podržava politiku Srbije: Bogdanov preneo Vučiću

Srpski premijer zahvalio je ruskom zvaničniku na doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu Republike Srbije

  • 71

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas za zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Mihailom Bogdanovom, sa kojim je razgovarao o daljem razvoju strateškog partnerstva. Premijer Vučić i zamenik šefa ruske diplomatije Bogdanov saglasni su da kontinuitet sastanaka visokih zvaničnika dveju zemalja značajno doprinosi sadržajnim političkim odnosima i svestranoj saradnji.

EU OŠTRO ODGOVORILA PRIŠTINI: Nema vojske bez saglasnosti Srba

Vučić: Zahvalnost Eritreji na stavu oko Kosova i Metohije

Srpski premijer zahvalio je ruskom zvaničniku na doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu Republike Srbije, koja dolazi do izražaja i kroz usklađene aktivnosti u međunarodnim organizacijama.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Premijer Vučić je naglasio da Srbija ostaje privržena dijalogu, kao načinu rešavanja pitanja Kosova i Metohije diplomatskim i mirnim sredstvima.

On je upoznao Bogdanova sa bezbednosnim prilikama i izazovima na Zapadnom Balkanu, poput neodgovornih najava formiranja Vojske takozvanog Kosova suprotno odredbama Briselskog sporazuma, ali je i naglasio čvrsto opredeljenje Srbije za politiku mira, stabilnosti i saradnje u regionu.

Isto tako se, kroz svoje spoljnopolitičke aktivnosti, Srbija zalaže za mirno rešavanje svih regionalnih kriza, uz uvažavanje interesa svih strana, rekao je premijer.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Zamenik ministra spoljnih poslova Bogdanov je istakao da se Ruska Federacija ne meša u unutrašnje stvari drugih država, ali da svaka nestabilnost na Zapadnom Balkanu loše utiče i na međunarodne prilike, te stoga dele zabrinutost i podržavaju politiku Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aaaaa

    10. mart 2017 | 15:46

    Rusija poštuje Srbiju, i ne meša se u njene unutrašnje stvari.

  • Mihajlo

    10. mart 2017 | 14:15

    Bitno je da Rusija ceni to sto je Srbija prijateljska zemlja i sto se bori za ocuvanje mira i stabilnosti u regionu.

  • Bica

    10. mart 2017 | 14:20

    Rusija je pokazala da je odlučan i čvrst partner Srbiji a mislim i da je Srbija uzvratila istom merom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA