Dačić: Izbori na Kosovu od vitalnog značaja za srpski narod

Dačić je ocenio da su danapnji izbori na Kosovu "od vitalnog značaja za srpski narod, koji samo jedinstven može da obezbedi svoj opstanak"

  • 18

Vršilac dužnosti premijera Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je kosovske Srbe da danas na izborima na Kosovu glasaju za Srpsku listu koja ima podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

Sever Kosova: Najveći odziv birača je u Zubinom potoku

Glasali lideri albanskih stranaka na Kosovu (FOTO)

Dačić je ocenio da su danapnji izbori na Kosovu "od vitalnog značaja za srpski narod, koji samo jedinstven može da obezbedi svoj opstanak".

- Albanske vlasti u Prištini traže Srbe koji će im pomoći u izgradnji nezavisne države. Zato je od presudne važnosti da Srbi u što većem broju izađu na izbore i glasaju za Srpsku listu koja jedino ima podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije - rekao je on.

Na Kosovu se danas održavaju vanredni parlamentarni izbori, na kojima učestvuje 26 političkih subjekata, od kojih je pet srpskih. Pravo glasa ima 1.872.951 birač, od kojih više od 155.000 glasa prvi put. Glasa se na 889 glasačkih mesta, pod nadzorom skoro 30.000 domaćih i stranih posmatrača.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutan C Mon

    11. jun 2017 | 16:08

    Svi koji su za siptare , a Srbi su , ne zasluzuju glas nijednog Srbina. Dosta je bilo izdaje. Vreme je za slogu i zato danas svaki glas za Srpsku listu.

  • mala

    12. jun 2017 | 07:31

    Ubedjen sam da su Srbi na KiM svesni ko su im prijatelji, a ko neprijatelji.

  • Natasa

    12. jun 2017 | 07:19

    Moramo zastiti svoj narod na KiM i pruziti im stabilnost i mir.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA