KOŠTUNICA NIKOLIĆU: Časnije je dati ostavku nego predati Kosovo

- Predsednik Srbije uputio je poruku za Dan državnosti da se ukida državnost Srbije na Kosovu i Metohiji - ocenio je lider DSS-a

  • 4

Predsednik opozicione Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je danas da je predsednik Republike Tomislav Nikolić uputio poruku da se na Kosovu ukida državnost Srbije, i dodao da je časnije podneti ostavku nego biti "saučesnik u predaji Kosova".

- Predsednik Srbije uputio je poruku za Dan državnosti da se ukida državnost Srbije na Kosovu i Metohiji. Ono što predsednik Srbije zove paralelnim institucijama zapravo su institucije države Srbije na Kosovu, a njihovo ukidanje i zamena za institucije Kosova nije ništa drugo nego ukidanje svakog državnog prisustva Srbije na Kosovu - navodi se u izjavi Koštunice za agenciju Beta.

Bivši premijer je ocenio da to znači da je na "Sretenje (Dan državnosti) predsednik Srbije obznanio plan za predaju naše državnosti u ruke albanskih separatista".

- Znam da će unapred biti izrečeno mnogo neistina kako bi se sakrila suština predaje srpske državnosti na Kosovu. Ali upozoravam da nikada nijedan Srbin nije dobrovoljno predao Kosovo. Kosovo su i do sada na silu otimali, a Srbija ne treba da bude saučesnik takvog užasnog nasilja nad njom samom. Hiljadu puta bi bilo časnije podneti ostavku nego biti saučesnik u predaji Kosova - naveo je lider DSS-a.

Prema njegovim rečima, DSS je ovim stavom rekla istinu i "spasla dušu", dok je na predsedniku Srbije da još jednom razmisli da u "skladu s položenom zakletvom odbije da bude saučesnik u otimanju srpske teritorije".

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimir1

    15. februar 2013 | 13:20

    Gospodine Kostunica, vi nemate prava da bilo kome porucujete da nije castan. Dok ste vi bili predsednik, najvise Srba je bilo isporuceno Hagu, vi ste bili na celu DOS-a, lokomotiva voza koji nas je zaludeo poslednjih dvanaest godina i na kraju krajeva, da ste vi bili dobri, ne verujem da bi gospodin Nikolic sada bio predsednik, ne ulazeci u to da li je on dobar, ili nije...

  • Nijazi Kuqi

    15. februar 2013 | 13:29

    Ahtisarijev plan je donet na osnovu predloga i zahteva koje je izneo i na njima istrajao Vojislav Kostunica sa Leonom Koenom i ostalom bratijom u dugotrajnim pregovorima sa delegacijom Kosova i medjunarodnom zajednicom u Becu. Vojislav Kostunica je bio na celu Delegacije Republike Srbije. Vojislav Kostunica je bio predsednik vlade Republike Srbije kada je 17.02.2008 u Pristinu na izuzetno svecanoj sednici Skupstine Kosova, Hashim Thaqi proglasio nezavisnu drzavu -Republiku Kosova. Vojislav Kostunica nije zaboravio ovaj tok dogadjaja, ali ni prethodni kada je Srbija porazena u ratu na Kosovu koji je Vojislav Kostunica ovekovecio slikajuci se puskom u ruke, u vojnickoj uniformi. Srbija je taj rat izgubila i kapitulirala. Vojislav Kostunica je doprineo tom ratu i kapitulaciji, jer je, osim sto je stvarno ratovao, bio licni savetnik Milosevica, nadgledao povlacenje srpske vojske sa Kosova i bio je poslanik Skupstine Srbije koja je akt o kapitulaciji aklamacijom usvojila. Najmanje Kostunica ima pravo da zamera Nikolicu koji radi samo ono sto mu je preostalo od Milosevica, Kostunice i Tadica.

  • mare

    15. februar 2013 | 13:42

    Ne mlati Vojo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA