Patrijarh Irinej govori u UN

Patrijarh srpski Irinej obratiće se u petak Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku gde će govoriti o hrišćanskom pogledu na mir u svetu, a u svom obraćanju osvrnuće se i na situaciju na Kosovu i Metohiji.

  • 5

Patrijarh srpski Irinej obratiće se u petak Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku. Kako je „Novostima" potvrđeno u kabinetu predsednika GS UN, poglavar SPC učestvovaće na debati pod nazivom „Kultura mira".

Predstavnicima država sa svih meridijana srpski patrijarh govoriće o hrišćanskom pogledu na mir u svetu, a u svom obraćanju osvrnuće se i na situaciju na Kosovu i Metohiji.

Patrijarh Irinej biće prvi poglavar Srpske crkve koji je dobio priliku da govori u sedištu UN. Kako nam je nezvanično rečeno u vrhu SPC, gostovanje na Ist Riveru biće kruna patrijarhove posete SAD, tokom koje će on obići srpske eparhije na američkom kontinentu.

- Patrijarh putuje u sredu, a njegova poseta trajaće do 14. septembra - rečeno je „Novostima" u SPC. - Gostovanje patrijarha u UN značajno je i za našu crkvu i državu. To će biti prilika da se lično založi za mir, kako u svetu tako i na Kosovu i Metohiji.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    3. septembar 2013 | 22:55

    Reci da svetu ne treba policajac koji potpaljuje ratne pozare sirom planete a onda gasi osiromasenim uranijumom. O napadu na drugu drzavu treba da odlucuje samo Skupstina Ujedinjenih nacija sve ostalo trba proglasiti za terorizam i zlocin id kojeg niko ne bi trebao biti izuzet. Tek takve UN mogu opravdati svoje postojanje.

  • TRJOVAN

    4. septembar 2013 | 00:54

    Iskreno, sumnjam da bi on govorio kao pokojni patrijarh Pavle.

  • milovanović

    4. septembar 2013 | 00:07

    Bolje objasni Srbima ulogu save janića na Kosovu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA