Dačić: Homoseksualizam nije normalan!

- Ravnopravni su sa svim ostalim građanima, ali nemoj da mi pričate da je to normalno kad nije. Ako je to normalno, zašto smo onda izuzeci? - kaže premijer Srbije

  • 37

Ako gej parada ne bude zabranjena, onda će biti održana – ovako je u Nišu ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić odgovorio na pitanje o ovogodišnjoj paradi ponosa.

- MUP ne odobrava skupove, samo ih zabranjuje, ako ima potrebe za zabranom, mi ćemo je zabraniti. Bezbednosne procene se i dalje razmatraju, jer kako se približava taj dan, one su različite – kazao je Dačić.

On je istakao da homoseksualci imaju ista prava kao i drugi građani, ali ne i pravo da postavljaju pravila ponašanja.

- Ravnopravni su sa svim ostalim građanima, ali nemoj da mi pričate da je to normalno, kad nije. Ako je to normalno, zašto smo onda izuzeci? Nemam ja nikakvu mržnju prema njima, samo ne mogu da prihvatim da je to normalno zato što nije prirodno. Ako je to manjina i izuzetak, onda i oni treba da vode računa da ne vređaju osećanja većine. Prošle godine su napravili izložbu na kojoj su Isusa Hrista prikazali kao homoseksualca, a sada očekuju da ih neko dočekuje aplauzima i ovacijama. Ako to postoji u zemljama EU, ne znači da mi treba da pružamo podršku toj pojavi. Zato, molim vas, nemoj tamo neko da kaže da je to uzor kojim ćemo vaspitavati našu decu, ne, ali oni imaju pravo da se okupe, mada bih voleo da se iz bezbednosnih razloga ne okupljaju – kazao je Dačić.

On je izrazio nezadovoljstvo što se gej parada povezuje s evropskim integracijama.

- Pitanje je zašto organizatori to uvek rade u septembru i oktobru pred zaključivanje godišnjeg izveštaja o napretku Srbije ka EU. Ako je to dovoljno da mi u januaru otpočnemo pregovore, mi ćemo to uraditi, ali ne prihvatam da se evropske vrednosti time mere – rekao je Dačić, i nastavio:

- Ali niko nema prava da govori da ću ja otvoriti, a Vučić zatvoriti tu manifestaciju, a da nas niko nije pitao da li ćemo to da uradimo.

On je apelovao na političare da ne profitiraju na ovoj situaciji.

- Molim političare da prestanu da im se ulaguju i da na tome prikupljaju političke poene. Drugi pokušavaju da tome priđu na eksteman način, a to apsolutn ne donosi ništa dobro. Ja bih voleo da neko na delu pokaže koliko ih podržava. Svi pričaju da sam ih ja zabranjivao, a kod mene u Glavnom odboru imam čoveka koji je njihov aktivista, dok je omladina naše stranke podržala njihovu paradu.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA