Dačić: Demokrate, kako ste sejali, tako ćete i da žanjete!

- Doći će neki drugi koji imaju većinu. Ovo nije lična stvar, ni pitanje simpatija ili antipatija. Ja se ne plašim izbora - kaže premijer Srbije i lider SPS-a

  • 11

Premijer Srbije i predsednik Socijalističkek partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se vladajuća koalicija dogovorila samo o smenjivanju gradonačelnika Beograda, dok je sve ostalo, kada je reč o gradskoj vlasti, predmet daljih razgovora.

Na pitanje novinara kako komentariše stav Srpske napredne stranke da će izbori u Beogradu biti održani najkasnije za šest meseci, Dačić je rekao: "Kada kažem SNS, mislim na Aleksandra Vučića. O tome nismo razgovarali".

- Ja se ne plašim izbora - rekao je Dačić i upitao zašto bi Beograd bio jedini grad gde posle promene vlasti treba da budu raspisani izbori.

O komenatrima Demokratske stranke (DS) povodom smenjivanja gradonačelnika Dragana Đilasa, on je rekao da je pre pet godina imao dogovor da Aleksandar Vučić bude gradonačelnik, ali da ga je tadašnji lider demokrata Boris Tadić naterao da promeni odluku.

- Kako ste sejali, tako ćete i da žanjete - poručio je Dačić DS-u. Povodom izjave Đilasa da neće više da ćuti, on je rekao da ne zna zašto je i do sada ćutao.

- Ćutao je dok je hvalio Vučića - rekao je Dačić i objasnio da SPS nije imala razloga da pokreće incicijativu da samu sebe ruši u gradu, već da je napravljen dogovor sa SNS o tome.

Dačić je rekao da ne vidi čemu toliko uzbuđenja oko smene vlasti u gradu, da Ðilas sada nema većinu i da je tu tačka.

- Doći će neki drugi koji imaju većinu. Ovo nije lična stvar, ni pitanje simpatija ili antipatija - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA