Čanak: Vučić je ozbiljan čovek i političar od reči!

- Što se tiče Aleksandra Vučića, o njemu mogu da kažem da je ozbiljan i čovek i političar od reči - kaže lider LSV-a, i dodaje da je "Dačićev i Vučićev kabinet" imao uspeha kada je reč o Kosovu i evropskim integracijama

  • 20

Lider LSV-a Nenad Čanak kaže da je krajnje vreme da prestane kriminalizovanje pokrajinskih institucija i da počne saradnja "Nemanjine i Banovine", i dodao da je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić "čovek od reči".

Čanak je naglasio da se mora utvrditi ko je odgovoran za razne afere, poput one s Razvojnom bankom Vojvodine, a što se tiče hapšenja funkcionera DS-a Borislava Novakovića, lider LSV ne želi da iznosi spekulacije.

- U svakom slučaju, nadam se da neće provesti 13 meseci u pritvoru pre nego što bude optužen ili oslobođen, kao što je bilo s Goranom Kneževićem - kazao je Čanak u intervjuu "Politici".

Za rekonstruisanu Vladu Srbije kaže da joj treba dati neko vreme da pokaže šta radi i šta namerava da uradi.

- Sigurno da angažovanje ljudi poput Guzenbauera i Stros-Kana ostavlja nekakav utisak da je Vlada spremna za neke ozbiljne rezove u državi, ali ja sudim po rezultatima, pa ću ih sačekati - kazao je on.

Istakavši da se za proteklu godinu pokazalo da se Aleksandar Vučić "u dobroj meri drži date reči i onoga što najavi", Čanak kaže da nema razloga da misli da će biti drugačije kad su u pitanju ustavne nadležnosti Vojvodine.

- Što se tiče Aleksandra Vučića, o njemu mogu da kažem da je ozbiljan i čovek i političar od reči. Isto tako, činjenica je i da nisu svi naprednjaci Aleksandar Vučić - kazao je Čanak.

- Ali ono što je pored tih ustavnih i zakonskih obaveza koje Vučić pominje, takođe nužno da se dogodi jeste da prestane mećehinski da se ponaša prema Vojvodini. A tako se ponašala u prethodnih godinu dana - rekao je Čanak.

Na pitanje da li bi podržao ovu vladu, Čanak kaže je "Dačićev i Vučićev kabinet" imao uspeha kada je reč o Kosovu i evropskim integracijama, i da je LSV spremna da "krajnje konstruktivno, bez obzira na političke razlike", podrži poteze preduzete po tim pitanjima.

- To je, na kraju krajeva, kao i pomoć trudnicama, deo našeg programa i dugogodišnjih zalaganja. Ne vidim kako bismo mogli da ne podržimo nešto za šta se mi zalažemo godinama - rekao je on.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fotograf

    26. septembar 2013 | 15:53

    Uvuci mu se još malo...

  • zoks

    26. septembar 2013 | 15:59

    Eto Vam ga sada moji Vojvodjani. Na najbolji moguci nacin vidite da su svi, bas svi politicari ista g...a.Ne dirajte one na "prajdu", pravi geyevi su u politici, svakog dana pred nasim licima i pred nasom decom i porodicama!

  • tragač

    26. septembar 2013 | 15:52

    Ko tebe sta pita, i kome je bitno tvoje misljene, ti si krimis, nasilnik, tucaros

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA