OLBRAJT: SAD na Kosovu delovale ilegalno, ali ispravno

- Mislim da postoji niz različitih načina da se to uradi. Kad pitate da li je to legalno, iskreno, da se vratim na Kosovo, sistem je u neku ruku rekao da ono što smo tamo uradili nije bilo legalno, ali je bilo ispravno - rekla je bivša američka sekretarka

  • 36

Bivši američki državni sekretar Medlin Olbrajt izjavila je da su postupci SAD na Kosovu, uključujući kampanju bombardovanja bez mandata UN, bili protivni međunarodnom pravu, ali i dalje ispravni.

Razmatrajući paralele između krize na Kosovu 1999. godine i trenutne krize u Siriji, Olbrajtova je za američki Nacionalni javni radio (NPR) istakla da postoji niz načina na koji bi SAD mogle da izvedu vojni udar na sirijski režim bez odobrenja Saveta bezbednosti svetske organizacije.

- Mislim da postoji niz različitih načina da se to uradi. Kad pitate da li je to legalno, iskreno, da se vratim na Kosovo, sistem je u neku ruku rekao da ono što smo tamo uradili nije bilo legalno, ali je bilo ispravno - rekla je Olbrajtova, i dodala:

- Uvek sam verovala da nam je bolje da uradimo nešto multilaterano, nego unilateralno. Ali postoje drugi načini da se to shvati i izađe iz ćorsokaka Saveta bezbednosti UN.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scooby-Doo

    30. septembar 2013 | 00:49

    Kao i ti za svoje interese a ne ljudi koji zive tamo.

  • Munchmallow

    30. septembar 2013 | 01:47

    Probisvjeti najgori! U stanju su da posvadjaju, naoruzaju i pobiju citave nacije. Nakon toga otimaju resurse i kolonizuju citave prostore. Najgora svjetska banda!

  • стрептомицин

    30. septembar 2013 | 01:16

    Желим ти да живиш као гавран (дуго) и да дуго, дуго патиш убицо!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA