KOMEMORACIJA MANDELI: Nikolić sedeo ispred Obame (FOTO)

Predsednik Srbije, zajedno sa ministrom spoljnih poslova Ivanom Mrkićem, na komemoraciji bivšem predsedniku Južnoafričke Republike sedeo je ispred predsednika SAD

  • 9

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je komemoraciji nekadašnjem predsedniku Južnoafričke Republike Nelsonu Mandeli i sedeo je odmah ispred predsednika SAD Baraka Obame.

Na komemoraciji Nelsonu Mandeli na stadionu u Johanensburgu prisustvovalo je više hiljada ljudi, a ovo odavanje počasti bivšem vođi borbe protiv aparthejda u Južnoafričkoj Republici jedno je od najvećih okupljanja svetskih zvaničnika poslednjih godina i njegova sahrana biće jedna od najvećih u istoriji.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić jedan je od 100 šefova država i vlada sveta koji su prisustvovali komemoraciji, a zanimljivo je i to da je on sedeo odmah ispred američkog predsednika SAD Baraka Obame.

Predsednik Nikolić je tom prilikom i razgovarao sa predsednikom SAD Barakom Obamom i njegovom suprugom Mišel, kao i sa potpredsednikom Kine Li Juenčaom.

Nikolić i Mrkić susreli su se sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom i ministrom inostranih poslova Loranom Fabijusom, premijerom Velike Britanije Dejvidom Kameronom, kao i sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasa

    10. decembar 2013 | 15:50

    Pa naravno, nece sigurno iza njega, zna se ko ide u prve redove :))) To Tomo macko borbena :)))

  • 007

    10. decembar 2013 | 17:16

    Mene ne bih cudilo u krilo da mu je seo

  • Ljubisa Petrovic

    10. decembar 2013 | 15:56

    Sta je rekao obama?? Ne brini Tomice!!Ja ti cuvam ledja hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA