VUČIĆ DIREKTORIMA: Bando lopovska, nikad vam nije dosta para!

- Bando lopovska, marš napolje! Kako vas nije sramota! Napolje da vas nikad više nisam video! Nikad vam nije dosta para, a imate najveće plate u Srbiji - bile su reči vicepremijera Srbije

  • 36

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić polimio je bravu od vrata na svom kabinetu kada su mu članovi rukovodstva Agencije za kontrolu letenja tražili dozvolu da sebi i radnicima isplate 13. platu!

Novinar "Blica" pratio je ovaj događaj iz susedne kancelarije kada mu je pažnju privukla velika buka i galama na drugom spratu Vlade Srbije u Nemanjinoj 11.

- Bando lopovska, marš napolje! Kako vas nije sramota! Napolje da vas nikad više nisam video! Nikad vam nije dosta para, a imate najveće plate u Srbiji... - orio se Vučićev bes hodnicima Vlade!

Ubrzo je ispred Vučićevog kabineta stigao i domar koji je brzo zamenio bravu na kancelariji. Jedan od saradnika potpredsednika Vlade ispričao nam je šta se dešavalo u Vučićevom kabinetu.

- U danu dok je radio na finaliziranju spiska svih direktora javnih preduzeća koji bi trebalo da budu smenjeni, došli je nekoliko ljudi iz Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore. Doneli su mu zahtev za isplatu trinaeste plate, a tamo su prosečna primanja oko 300.000 dinara, dok direktor Slobodan Cvijan ima 850.000 dinara. Odmah ih je izbacio napolje i počeo da više na njih - kaže sagovornik "Blica".

On dodaje da je ministar finansija Lazar Krstić već dobio nalog da zabrani isplate trinaestih plata u svim javnim preduzećima.

Aleksandar Vučić je izjavio da je više javnih preduzeća tražilo saglasnost u Vladi za isplatu još jedne trećine ili još jedne cele plate do kraja godine.

- Ja sam rekao i svojim saradnicima i svima drugima da to ne dolazi u obzir i da niko ne može, posebno gde su prosečne plate 200 ili 350 hiljada, tolika su im primanja, da dobije i 13. platu - naglasio je Vučić, prenela je Radio-televizija Srbije. On je precizirao da su se sa takvim zahtevom, između ostalih, obratili "Telekom", "Pošta", "Dunav osiguranje", "Kontrola letenja"...

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Student

    25. decembar 2013 | 09:33

    Najjaci dio je da je novinar blica pratio ovaj dogadjaj iz susjedne kancelarije!Kakva budalastina!

  • Poaro

    25. decembar 2013 | 09:55

    Od sada glasam za vucica,svaka mu cast za ovaj potez!

  • Hijena

    25. decembar 2013 | 09:47

    Demagogija i popularizam na dosada nevidjenom nivou.Slicno kao sa smanjivanjem Jorgovankine plate.Ajmo senzaciju da narod gleda a mi uvalimo nesto ispod zita.Mozda je potpisana nezavisnost Kosova za to vreme?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA