TADIĆ: Srbiji treba jaka Demokratska stranka!

- Ukoliko slabi DS, kao najveća opoziciona stranka, to automatski dovodi do nezdrave asimetrije između vlasti i opozicije, što utiče i na rejting stranaka na vlasti. Upravo zbog toga je jaka DS neophodna da bi se ostvarila stabilnost u srpskom društvu - rekao je počasni predsednik Demokratke stranke

  • 17

Počasni predsednik DS Boris Tadić izjavio da je Srbiji potrebna jaka DS, navodeći da sadašnjoj vlasti zamera što politiku svodi na čist makijavelizam. On je dodao i da se situacija u Srbiji i pad rejtinga DS ne dešavaju nezavisno jedna od druge.

- Ukoliko slabi DS, kao najveća opoziciona stranka, to automatski dovodi do nezdrave asimetrije između vlasti i opozicije, što utiče i na rejting stranaka na vlasti. Upravo zbog toga je jaka DS neophodna da bi se ostvarila stabilnost u srpskom društvu - kazao je on podgoričkom “Danu”.

Prema njegovim rečima, vlast u Srbiji je veoma nekoherentna i ne postoji minimum poverenja, uprkos velikom zaklinjanju koalicionih partnera na jedinstvo i fantastičnu saradnju.

- To je golim okom vidljivo i čak ni politika evrointegracija, koju smo mi nametnuli našim političkim oponentima i koju oni danas sprovode, nije dovoljna za neophodnu koherentnost i timski karakter sadašnje vlade Srbije - naveo je bivši predsednik Srbije.

On smatra da ono što ujedinjuje aktuelnu vlast u Srbiji jeste vrednosni i politički stav da je u politici baš sve moguće učiniti, bez obzira da li se politički potezi baziraju na istini ili laži.

- To je suštinska razlika naše političke opcije i opcije stranaka koje su trenutno na vlasti. Nije dovoljno što su usvojili naše strateške i političke ciljeve i plan za sprovođenje reformi. Potrebno je da usvoje stav da se politika ne svodi na čisti makijavelizam -  istakao je Tadić.

On je kazao da je uvek podržavao dobru saradnju Srbije i Crne Gore, dodajući da je medijska pompa iskorišćena za plasirane neistina da su za vreme dok je on bio na čelu Srbije narušeni odnosi Beograda i Podgorice.

Tadić je dodao da se nikad nije mešao u unutrašnju politiku Crne Gore, navodeći da će razvoj budućih odnosa dve države moći da ocenjuje tek kada vidi neki konkretan napredak.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Т.М.

    31. decembar 2013 | 12:16

    8 година друже Тадићу, 8 година! Доста вас је било, лепо сте се обогатили муљајући у свим сферама и не може вас опрати ни Дунав ни Сава.

  • Goran

    31. decembar 2013 | 12:19

    Zoran se zbog vas u grobu prevrce. Prokockali ste svo poverenje koje je u narodu stvorio !

  • BALKANSKI SPIJUN

    31. decembar 2013 | 12:41

    Ozutili ste Srbiju kao baba gace ...sihter od nas vise!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA