FRANCUZI SU SE SETILI, A PROBAJTE I VI: Evo kako oni zarađuju tokom praznika!

Ekonomska kriza nije zaobišla ni praznike, pa sve veći broj Francuza pribegava preprodaji nepoželjnih poklona preko interneta. Ukupna suma potrošena na poklone koji nisu bili željeni bila je 584 miliona evra

  • 0

Sve više Francuza spremno je da svoj božićni i novogodišnji poklon proda kad praznici prođu, rezultat je istraživanja koje je uradio OpinionVej, institut za marketinška i politička istraživanja u Francuskoj.

Prema anketi, preprodaja nepoželjnih poklona preko specijalizovanih sajtova, kao što je iBej (eBay), generiše tržište vredno oko 133 miliona evra.

Za ovogodišnji Božić Francuzi će u proseku potrošiti 518 evra, a više od polovine ove sume namenjeno je poklonima, odnosno, 303 evra, otkriva studija istraživačke kompanije Deloit, a prenosi francuski list Eko.

Najpoželjniji poklon za građane Francuske su knjige (41 odsto), čokolade, parfemi, muzička izdanja, ali i novac (38 odsto) i poklon čestitke (31 odsto).

Međutim, ekonomska kriza nije zaobišla ni praznike, tako da sve veći broj Francuza pribegava preprodaji nepoželjnih poklona preko interneta, a najpopularniji sajtovi za ovu vrstu trgovine su francuski leboncoin.fr i američki ebay.fr.

Prema istraživanju koje je sproveo iBej, čak 27 odsto Francuza izjavilo je da je dobilo neodgovarajući poklon u prošloj godini.

Ukupna suma potrošena na poklone koji nisu bili željeni bila je 584 miliona evra, a prihodi od preprodaje ovih poklona vrede oko 133 miliona evra.

Među najpreprodavanijim poklonima su odeća, modni dodaci, knjige, stripovi, igračke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA