TELEGRAF VIDEO: Pogledajte kako izgleda vožnja bobom iz prvog lica

Spuštanje improvizovanim bobom po čeličnoj šini na Kranjskoj Gori ostaviće bez daha sve ljubitelje ekstremnih sportova

  • 0

Ako ste ljubitelj ekstremnih sportova i volite opasnost, izazov i brzinu, onda je krajnje vreme da probate vožnju bobom na Kranjskoj Gori. Ova fenomenalna turistička atrakcija će vas ostaviti bez daha a adrenalin će vam proraditi kao nikada do sada.

Pored zimske ponude koja je uvek aktuelna na Kranjskoj Gori Slovenci su smislili način kako i da u letnjem periodu privuku turiste na razne izazove.

Takva je i vožnja ipromovizovanim bobom. Zapravo se radi o plastičnom koritu u koje sednete i spuštate se niz šinu koja je dugačka skoro dva kilometra, pa vožnja traje oko pet minuta. Upravljate pomoću menjača koji se nalazi ispred, a rukovanje je lako. Kada povučete ka sebi, tada kočite, a kada gurnete napred - tada dobijate na brzini.

Inače, na start vožnje bobom penjete se skijaškom žičarom na visinu od 1.700 metara,  a cena vožnje je osam evra, dok je za dve vožnje 11 a za tri 17 evra i tako dalje.

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije, Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA