Registrovana dva nova signala crne kutije nestalog malezijskog aviona

- Verujem da tražimo na pravom, ali neophodno je da vizuelno identifikujemo letelicu pre nego što sa sigurnošću potvrdimo da je to mesto na kojem je završio MH370 - rekao je Angus Hjuston, koordinator međunarodne potrage

  • 0

Australijski brod registrovao je još dva podvodna signala u južnom delu Indijskog okeana koji bi mogli da potiču iz crne kutije nestalog malezijskog aviona na letu MH370, rekli su danas australijski zvaničnici.

Zvaničnici su rekli da su time povećana očekivanja da će olupina aviona biti pronađena u narednim danima.

Koordinator međunarodne potrage za nestalim malezijskim avionom Angus Hjuston rekao je da je australijski brod Okeanski štit detektovao u utorak dva signala na istom, širokom području poput prethodna dva, pri čemu je jedan trajao pet minuta i 32 sekunde, a drugi oko sedam minuta.

- Jučerašnji signali će pomoći da se bolje odredi uže područje potage na okeanskom dnu. Verujem da tražimo na pravom, ali neophodno je da vizuelno identifikujemo letelicu pre nego što sa sigurnošću potvrdimo da je to mesto na kojem je završio MH370 - rekao je Hjuston novinarima, navodi agencija AFP.

Jednomesečna potraga u Indijskom okeanu nalazi se u kritičnoj fazi zbog roka trajanja baterija u crnoj kutiji koja emituje signal pošto je već dostigla 30-dnevno očekivano trajanje, a ona jedino može da pruži odgovore šta se dogodilo sa nestalim avionom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA