Karavan "Zajednici zajedno" u Žitištu

OŠ "Sveti Sava“ u Žitištu dobila informatičke kabinete

  • 0
kompanija nis zajednici zajedno zitiste Foto: NIS

Karavan programa "Zajednici zajedno“ danas je posetio Osnovnu školu "Sveti Sava“ u Žitištu, kojoj je kompanija NIS u okviru istoimenog programa donirala sredstva u iznosu od gotovo 1,2 miliona dinara za opremanje informatičkih kabineta. Zahvaljujući obezbeđenim sredstvima, škola je dobila 23 desktop računara sa pratećom opremom kojom će biti unapređen rad učenika i nastavnika u oblasti savremenih tehnologija.

Mitar Vučurević, predsednik opštine Žitište se ovom prilikom zahvalio kompaniji NIS na podršci i istakao značaj dugogodišnje saradnje koju opština i kompanija sprovode u okviru programa "Zajednici zajedno“.

- Od 2012. godine NIS je pokrovitelj mnogih humanitarnih akcija na teritoriji opštine Žitište kroz svoj program Zajednici zajedno. Ove godine, kao i prošle, biće uloženo četiri miliona dinara kroz dva projekta u kojima će se pomoći OŠ "Miloš Crnjanski“ kroz javnu rasvetu, odnosno led rasvetu, što će doprineti energetskoj efikasnosti. Drugo ulaganje biće u OŠ "Desanka Maksimović“ gde će biti uređena fasada i eksterijer same zgrade. Kao neko ko je gotovo devet godina na poziciji predsednika opštine, moram da pohvalim odlučnost kompanije NIS da u svom društveno odgovornom radu pomaže obrazovne ustanove. Još jednom veliko hvala NIS-u ne samo na pomoći pruženoj kroz projekat Zajednici zajedno, već na svemu što čini za građane opštine Žitište - rekao je Vučurević.

kompanija nis zajednici zajedno zitiste Foto: NIS

Nenad Stevanović, rukovodilac pogona Srednji Banat u NIS-u je naveo da je za kompaniju saradnja sa lokalnim zajednicama jedan od glavnih prioriteta.

- Kroz program "Zajednici zajedno“, ove godine smo sa opštinom Žitište izvršili nabavku računarske opreme za OŠ "Sveti Sava“, a u prethodnoj godini smo za još tri škole izvršili nabavku sličnih sredstava. Plan smo pravili sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom unutrašnjih poslova. Koliko nam je bitna saradnja sa lokalnim samoupravama govori i činjenica da smo u prethodnih deset godina sa opštinom Žitište, sa kojom imamo jako dobru saradnju, izvršili i realizovali 63 projekta. To je samo deo ulaganja i saradnje sa ovom opštinom. Planiramo da u narednom periodu usmerimo i uložimo sredstva u rešavanje ekoloških pitanja i zaštitu životne sredine - izjavio je Stevanović.

OŠ "Sveti Sava“ pohađa 445 učenika koji nastavu prate na srpskom i rumunskom jeziku, a pored matičnog objekta u Žitištu, nastava se održava i u izdvojenim odeljenjima u Ravnom Topolcu, Banatskom Dvoru i Torku.

- Već dugi niz godina sarađujemo sa kompanijom NIS. U prošloj školskoj godini od kompanije NIS i programa „Zajednici zajedno“ dobili smo finansijska sredstva koja smo upotrebili za opremanje naše škole. Pored matične zgrade u Žitištu, sredstva su dobila i isturena odeljenja Banatski Dvor, Ravni Topolac i Torak, tako da danas imamo uslove da se proces nastave odvija na savremen način. Koristimo elektronske udžbenike i elektronski dnevnik, što je od velikog značaja kako za nas, tako i za sistem školstva u celini - rekla je ovom prilikom Snežana Majkić, direktorka škole OŠ Sveti Sava.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA