DOK SE RUSIJA I NATO TUKU OKO MRVICA: Gomila asteroida hrli ka Zemlji i preti da zbriše čovečanstvo!

Na naučnom skupu je predstavljena deklaracija u kojoj stoji da je "rešavanje najvećeg izazova čovečanstva u čuvanju naših porodica i života na Zemlji u budućnosti"

  • 17

Više od 100 stručnjaka i astronoma okupilo povodom osmišljavanja sistema koji bi trebalo da detektuje asteroide i zaštiti našu planetu od istih. Ovaj tim smatra da ukoliko Zemlja na počne odmah da se brani uništavanjem ovih zalutalih tela, može vrlo brzo doći do sudnjeg dana.

 

Među naučnicima bili su i kraljevski astronom Martin Ris, Brajan Koks i Ričard Dokins, koji su udruženim snagama pokušali da na ovom skupu u Muzeju nauke u Londonu, nađu način odbrane. Predstavljena je i deklaracija u kojoj stoji da je "rešavanje najvećeg izazova čovečanstva u čuvanju naših porodica i života na Zemlji u budućnosti". Nju su potpisali fizičari, umetnici, astronauti i ostali stručnjaci iz 30 zemalja.

 

Oni pozivaju vlade širom sveta da koriste svu svoju tehnologiju tokom praćenja asteroida, i takođe ističu značaj proglašenja Dana asteroida 30. juna, što je godišnjica udara u Tungusku u Sibiru 1908. godine.

 

 

- Naši preci su bili u pravu kad su verovali da kosmos i svemirska tela utiču na život na Zemlji - samo ne na način na koji su oni zamišljali. Ponekad se ta nebeska tela zabiju u Zemlju. Zato naša misija mora da postane pronalazak asteroida pre nego što oni pronađu nas - rekao je lord Ris.

 

- NASA radi jako dobar posao u praćenju velikih objekata, onih koji bi mogli da unište čitavu ljudsku rasu. Ali problem su oni koji će uništiti jedan grad ili pogoditi ekonomiju na nekoliko stotina godina - izjavio je astronaut Ed Lu, koji je više puta bio na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

 

DA LI ĆEMO SE SPASITI? Zemlji preti asteroid koji će zbrisati čovečanstvo!

 

 

Zbog svih ovih okolnosti i mogućih uzroka, potrebno je da se više posvetimo ovom problemu, jer samo jedan udar može imati katastrofalne posledice po čovečanstvo.

 

Detalje o ovoj deklaraciji i ideji o zaštiti naše planete, pogledajte OVDE.

 

(Telegraf.rs/ Izvor:telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • milan

    5. decembar 2014 | 17:58

    Pre ce biti da ce se ljudi medjusobno istrebiti nego sto ce udariti meteor. Haos je u glavama ljud a ne u svemiru.

  • Bokix

    5. decembar 2014 | 22:34

    Iihh i osta kredit neodplacen....nema sanse banka to nece dozvoliti.

  • Ja

    5. decembar 2014 | 16:39

    Ma kakvi asteroidi,pobićemo se sami!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA