OVO SU NAJINTELIGENTNIJE NACIJE NA SVETU: Pogledajte gde su ZAISTA Srbi, a gde Bosanci i Hrvati!

Istraživanje je sprovedeno u više od 80 država sveta, a na listi se nalaze Srbija i druge zemlje regiona

  • 37

Na sajtu IQ Research objavljena je rang-lista država po kriterijumu prosečnog koeficijenta inteligencije. Pa se tako na spisku može primetiti koje zemlje imaju najviši, a koje najniži prosečni IQ.

Ove stvari se događaju samo JAKO INTELIGENTNIM osobama!

Britanski profesor psiholohije Ričard Lini i finski profesor političkih nauka Tatu Vanhanen su sproveli ovo istraživanje u više od 80 država. Rezultati istraživanja se odnose na podatke koji su prikupljeni u periodu od 2002. do 2006. godine.

Oni su tvrdili da su razlike u nacionalnom dohotku u korelaciji sa razlikama u prosečnom koeficijentu inteligencije nacije. Pored toga, navode još neke faktore, među kojima su razlike u nacionalnom bogatstvu i stope ekonomskog rasta.

Kontroverzni rezultati su izazvali noge debate i diskusije, tako da se moraju analizirati sa velikim oprezom. Pogledajte istraživanje OVDE.

Na prvom mestu se nalaze Hong Kong i Singapur (108), dok se Srbija nalazi na 18. mestu (89). Hrvatska i BiH dele 17. mesto (90), što znači da su ispred Srbije.

Zanimljivosti iz celog sveta pratite na Facebook stranici TELEGRAF ZANIMLJIVOSTI.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bane

    8. april 2016 | 15:54

    Po komentarima i ja zakljucujem da su Hrvatska i Bosna ispred Srbije.

  • Joe

    8. april 2016 | 18:29

    Ne znam da li smo inteligentniji od ostalih alu jedno znam a to je da smo pametniji od vecine,zbog problema sa kojima se cesto srecemo,finansijskih,ratnih smo nauculi da koristimo mozak da bi smo obezbedili egzistenciju.Pa bih pozvao te "inteligentne"nacije da dodju i vide kako se koristi mozak.A ako ne veruju neka malo prelistaju istoriju,ima stosta da se nadje.Tesla,Pupin,Stepa i jos znamenitih licnosti koji su ispisali istoriju a njih nesto nema kroz istoriju.

  • Gile

    8. april 2016 | 16:27

    Gluposti teške!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA