SEKSUALNO JU JE ZLOSTAVLJAO KAD JE BILA DETE: Zato je postala policajka i priredila mu pakao

Muškarac star 47 godina možda bi ostao na slobodi da policajka iz Teksasa, koja je jedna od njegovih žrtava, nije prekoračila svoje dužnosti

  • 3

Erlis Džozef Čejson je serijski pedofil i zlostavljač dece, a prvi put je bio u zatvoru zato što je seksualno nasrnuo na osmogodišnjakinju, ali je pušten 1994. godine.

PEDOFILI SE JAVNO ŽIGOŠU, A NIKO NE PRISTAJE NA HEMIJSKU KASTRACIJU: Ovako se bore protiv pedofilije u Makedoniji

Ovaj muškarac star 47 godina možda bi ostao na slobodi da jedna policajka iz Teksasa nije prekoračila svoje dužnosti, prenosi washingtonpost.com. Njih dvoje nisu bili stranci, zapravo rođaci su.

Njihove prošlosti podudaraju se na strašan način. Tokom četiri godine Čejson je nju seksualno zlostavljao dok je bila mala devojčica i primoravao je da se trlja o njegov penis i izvodio je oralni seks. To je počelo kad je ona imala samo osam godina.

Kasnije je ona postala policajac i 2014. godine, nakon što je prošlo više od 15 godina od kad je zlostavljao, ona je ugovorila njihov sastanak i u tajnosti je snimila njihov razgovor. Sakrila je diktafon u grudnjak i ceo traumatičan razgovor je snimila.

Na snimku koji traje više od dva sata, on u detalje opisuje šta joj je sve radio. Okrivljuje nju za sve što se dešavalo i govori da ne može to da shvati zato što nema muške genitalije. Isto tako opravdava sebe govoreći da joj nije oduzeo nevinost.

Najvažnije od svega je da je sve priznao, iznova ponavljajući svoje reči. Zbog svega toga, kako je porota odlučila, provešće ostatak svog života u zatvoru. Vašington post ne zna ime ove policajke, a inače im nije praksa da objavljuju imena žrtava silovanja.

Pre nekoliko godina, policajka je krenula sa terapijom i kroz razgovor se prisetila svega i shvatila da se zlostavljanje događalo između njene osme i dvanaeste godine, dakle pre više od 15 godina.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

U početku on se samo trljao o njena leđa, kao i mazio sa njom, a onda je počeo da je navikava da je stavlja u krevet kad se ona sprema za spavanje. Kasnije je to preraslo u nešto veće. Čejson je počeo da dodiruje prostor između njenih nogu svojim genitalijama, primoravajući je da ih trlja svojim rukama. Vremenom je počeo da joj pruža oralni seks.

Kroz terapiju policajka je shvatila da mora da se suoči sa svojom bolnom prošlošću. Imala je jako dobru ideju kako to da sprovede, uostalom skoro je završila obuku za policajca.

- Oduvek sam želela da budem detektiv! Tek sam završila akademiju i razmišljala sam "Ako će da govori o tome, ima da govori, ali kako to da dokažem? - rekla je ova policajka.

- Ja sam jedina stvar koja stoji između njega i zatvora - dodala je ona.

Zaključila je da je njena obaveza da skloni ovog manijaka zauvek sa ulice, a pošto će se to dešavati istovremeno sa njenim suočavanjem sa prošlošću, to bi značilo ubiti dve muve jednim udarcem.

- Moj posao je sprovođenje zakona. Zato za mene važe viši standardi. Ja samo želim da zaštitim ljude, a kako mogu to da izvedem, ako ne mogu da zaštitim sebe? - zapitala se policajka.

U septembru 2014. ispričala je šerifu okruga Mek Lenan Bredu Bondu sve čega je mogla da se seti u vezi sa zlostavljanjem, pa su se njih dvoje dogovorili da ga natera da sve prizna, a da u isto vreme to i snimi.

Pozvala je Čejsona i pružila mu odličan izgovor za sastanak time što je rekla da ide na terapiju i da joj je potreban zaključak.

- Znao je da idem na psihološko savetovanje i da ću želeti da razgovaramo o zlostavljanju - rekla je.

U 25-minutnom snimku telefonskog razgovora koji je pušten na sudu čuje se kako Čejson insistira da se oni nađu kako bi on dobio priliku da predstavi svoju stranu priče.

- Moramo da razgovaramo, ali ne preko telefona - Čejson je rekao i dodao: - Treba da se nađemo i razgovaramo u četiri oka. Tada ćeš ti predstaviti svoju, a ja svoju stranu priče, pošto svaka priča ima dve strane.

- Kako mogu da postoje dve strane? - pitala je ona, a njegov odgovor na to je bio: - Sve ima dve strane, a ako želiš da se sretnemo možda možemo da se prisetimo dešavanja i da stignemo do nekih zaključaka.

Policajka se i fizički  i psihički pripremila za sastanak i ugovorili su da se nađu u javnom parku u Granberiju u Teksasu.

Pozajmila je diktafon od prijatelja koji je takođe policajac i sakrila ga je u grudnjak. Bila je i naoružana, a dogovorila se sa kolegom da sa strane posmatra klupu na kojoj treba da se nađu.

Duboko je udahnula, a kad je stigla u park Čejson je držeći cigaretu, već sedeo na klupi. Rekla je da joj je srce jako lupalo.

Foto - Ilustracija: Pixabay, Profimedia Foto - Ilustracija: Pixabay, Profimedia

Toliko stvari je moglo da krene po zlu, a ideja da će on stvarno priznati šta je uradio delovala joj je, u tom momentu, apsurdno. Ali nije bilo, pošto je on servirao istinu.

- Pričao je sa mnom kao da priča sa najboljim prijateljem i u prvih sat vremena razgovora šest puta je priznao šta je uradio, a polovina toga je snimljena - rekla je.

Priznao je, ali je rekao i da ona pokušava da svali svu krivicu na njega opravdavajući svoje postupke time što se uvek zaustavljao pre nego što bi otišao predaleko i time što je ona ipak ostala devica.

- Trebalo je da kontrolišeš svoju radoznalost i nije trebalo da ja budem tvoj prijatelj sa kojim ćeš da igraš nastrane igre - Čejson joj je rekao i dodao: - Ja bih ležao na kauču, a ti bi onda imala taj neki pogled, a ja bih tad pomerio pokrivač, a ti bi naskočila na mene. Ujutru bismo se mazili, a ja bih te češkao po leđima.

- Da imaš penis, razumela bi! - okrivio je i svoj pol za sve.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

U policiji su bili zadovoljni snimkom razgovora, ali su ujedno bili i šokirani.

- Nikada ne dobijemo takav materijal - rekao je detektiv Bond i dodao: - Ovo je bolje od priznanja. Čak i kad priznaju, ne daju nam detalje svog zločina, zato je ovo bolje od toga.

Tužilac je poroti pustio ceo snimak koji traje dva sata i rekao im da ne veruje da neće uticati na njih

- Doživotna robija je jedina pravedna kazna - rekao je tužilac Endru Ervin.

Advokat koji je branio Čejsona je molio za milost govoreći da će njegov klijent u svakom slučaju otići u zatvor i da će do kraja života biti registrovan kao seksualni prestupnik.

Sudija i porota su se ipak složili sa tužiocem Ervinom.

On je osuđen za težak seksualni napad deteta, kao i za nepristojan kontakt sa detetom, a to sve zajedno vodi ka kazni doživotnog zatvora.

Provešće najmanje 42 godine u zatvoru kada će moći da zatraži uslovnu kaznu, ali će tada imati 89 godina.

Još jedna njegova žrtva svedočila je, dok su se ostale obratile tužiocu tek nakon što je suđenje okončano.

Hrabra policajka je rekla da nakon svega oseća da joj je ogroman kamen pao sa srca.

- Više ne moram da krijem tajnu niti da snosim odgovornost za to što se desilo - zaključila je.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA