≫ 

ALEKSANDRA JE UNUKA LAVA TOLSTOJA, A PUTIN JOJ JE UNIŠTIO ŽIVOT: Sad preživljava pakao sa svojom decom (VIDEO) (FOTO)

U trećem nastavku sage o ruskim bankarima koji su opljačkali Rusiju i zadali glavobolju Vladimiru Putinu, "Telegraf" se bavi ženom iz senke - Aleksandrom Tolstoj Pugačev, naslednicom Lava Tolstoja i suprugom čuvenog Putinovog bankara Sergeja Pugačeva, koji je iz Rusije pobegao sa milijardama rubalja

  • 40

Aleksandra Tolstoj prevalila je skoro 10.000 kilometra na leđima kamile, vođena "romantičnim ludilom za stepama" udala se za uzbekistanskog vlasnika ergele, a potom za ruskog milijardera Sergeja Pugačeva, koji se trenutno po svetu krije od Putina; njen život je u potpunosti dostojan romana njenog slavnog pretka, ali je za nju - i previše realan.

SERGEJ JE JEDINI ČOVEK NA SVETU KOJI PUTINA DRŽI U ŠACI: I priprema ruskom predsedniku paklenu osvetu (FOTO) (VIDEO)

(Zvanično) Grofica Tolstoj, kojoj je poznati pisac Patrik O Brajan nešto bliži deda, nego što je to Lav Nikolajevič, odmalena je pokazivala sklonost ka avanturama.

Iako joj je, zbog odličnog uspeha u školi, bilo zagarantovano mesto na studijama filozofiije na Univerzitetu u Edinburgu, buntovnički duh odveo je Aleksandru u Moskvu, gde je godinu dana trebalo da proučava porodičnu prošlost - ili je to barem mislio njen otac Nikolaj Tolstoj, pisac i bivši poslanik stranke za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva, Najdžela Faraža.

Aleksandri se, međutim, toliko dopala Rusija, da je poželela da živi u njoj: upisala je ruski jezik i ubrzo shvatila da joj je poseta Moskvi zauvek promenila život.

Posao u Gradskoj banci, koji je dobila nakon što je diplomirala, za nju je bio krajnje neinspirativan, pa je njena nemirna priroda još jednom prevagnula. Sa tri drugarice i Kraljevskim geografskim društvom otisnula se na put u centralnu Aziju, preko koje je, Putem svile, sve do Kine, stigla na konjima i kamilama.

O svom putešestviju dugom više od osam hiljada kilometara napisala je knjigu, a potom se otisnula na još jedno - ovog puta u Mongoliju i istočni Sibir. Neposredno posle toga, potpisala je ugovor sa Bi Bi Sijem za snimanje emisije o kulturama koje zavise od konja.

U toku svoje prethodne ekspedicije, Tolstojeva je upoznala Šamila Galimzjanova, koji joj je bio vodič. Njihova ljubav bila je jedna od onih na prvi pogled, a kada ga je upoznala njena porodica, jedini savet koji je od njih dobila bio je da se što pre uda za njega.

Tako je i bilo: venčanje ludo zaljubljenog para upriličeno je na imanju Tolstojevih u Oksfordširu, sa kog je Šamil mladu odveo na belom konju, uz muziku balalajka benda dovedenog iz Pariza.

PLJAČKA VEKA KOJA ĆE UNIŠTITI PUTINA: Boris, Ilija i Andrej su ukrali MILIJARDE i pobegli iz Rusije (FOTO) (VIDEO)

Njihova bajka, nažalost, po ko zna koji put pokazala je da se od ljubavi ne živi, kada se ispostavilo da se bračni par nije dogovorio "samo" oko jednog: ko će zarađivati novac za porodicu.

Ova dužnost pripala je Aleksandri: zamena uloga je Šamila jako ljutila, dok je groficu dovodilo do očaja to što radi bez predaha.

Jedan problem je vodio drugom, pa su oboje shvatili da nisu na istom nivou ni intelektualno ni emotivno, ali je Aleksandra rešila da "nosi svoj krst", jer se u njenoj porodici niko nikada nije razvodio.

I kao u najpoznatijem delu njenog pradede-strica Lava Tolstoja, koji je Aleksandri, ni ne znajući da će ona ikada postojati, pomalo prorekao sudbinu, i ona je srela svog Vronskog: bio je to ruski tajkun Sergej Pugačev.

Posle samo dva susreta i nekoliko meseci, Aleksandra je napustila Šamila i udala se za Putinovog saborca i moćnika, sa kojim je čekala dete.

U nastavku pročitajte kako je njen muž pobegao iz Rusije, daleko od Putina, a da ona to nije znala.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Сербия любит Россию

    19. septembar 2016 | 15:29

    Није крив Путин зато што се она из интереса и материјалног користољубља удала за овог криминалца који се обогатио тако што је опљачкао Русију и тај опљачкани новац xтео да извуче у западне земље

  • Licimur

    19. septembar 2016 | 15:22

    Je li to cnn objavio?

  • Sneza

    19. septembar 2016 | 17:31

    E rasplakala sam se zbog ovako " jadnog" zivota dotične grofice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA