FOTOGRAFIJE SKRIVENOG HORORA KOJE SU AMERIKANCI POKUŠALI DA UNIŠTE: Stravični prizori nakon atomske eksplozije u Nagasakiju (FOTO) (VIDEO)

Američki vojnici imali su naredbe da prikupe i unište sve dokazne materijale o posledicama eksplozije atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju

  • 14

Aukcijska kuća RR Auction prodaje privatni album neimenovanog pripadnika vojne policije iz vremena američke okupacije Japana, u kojem se nalaze originalne verzije najjezivijih fotografija snimljenih u Nagasakiju dan nakon što je američko ratno vazduhoplovstvo bacilo atomsku bombu na taj grad.

74.000 LJUDI POGINULO JE U SEKUNDI: Obeležena 71 godina od bacanja ATOMSKE bombe na Nagasaki

Foto: Wikimedia/Yosuke Yamahata Foto: Wikimedia/Yosuke Yamahata

Fotografije u albumu deo su privatne, ilegalne zbirke vojnog policajca, koji ih je zaplenio od građana i pripadnika japanske vojske. Američki vojnici imali su naredbe da prikupe i unište sve dokazne materijale o posledicama eksplozije atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju.

Foto: Profimedia/BNPS Foto: Profimedia/BNPS

Među skoro 250 fotografija iz Nagasakija, od kojih su neke pogrešno obeležene kao "Hirošima", nalaze se i 24 fotografije japanskog vojnog reportera Josukea Jamahate, koji je bio prvi fotograf na mestu razaranja, dan nakon eksplozije.

Foto: Profimedia/BNPS Foto: Profimedia/BNPS

Te fotografije su jedini opsežni slikovni zapis posledica napada koji je u kratkom roku odneo živote desetine hiljada ljudi.

Foto: Profimedia/Everett Foto: Profimedia/Everett

U eksploziji atomske bombe "Fat Man" (Debeljko) poginulo je između 35.000 i 40.000 ljudi, a ranjeno je još 60.000. Ukupno je od posledica eksplozije u sledećih nekoliko meseci stradalo oko 80.000 ljudi.

Foto: Profimedia/AKG Foto: Profimedia/AKG
Foto: Wikimedia/Yosuke Yamahata Foto: Wikimedia/Yosuke Yamahata

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • SRBIJA

    27. septembar 2016 | 14:26

    Demokratija iz aviona...

  • ČEDA EKSER

    28. septembar 2016 | 11:01

    Niko nije odgovarao za napad na civile?!Ovo je genocid!!!

  • Drekavac

    27. septembar 2016 | 15:34

    Ово је такође геноцид, само за исти нико неће одговарати.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA