≫ 

Njih očekuje NAJVRELIJA NOĆ u poslednjih 150 godina: Dok se vi budete smrzavali večeras, oni će se kuvati (FOTO) (VIDEO)

Davne 1868. godine u decembru su izmerena 26,3 stepena Celzijusa tokom noći

  • 5

I dok stanovnici severne polulopte, među kojima su i građani Srbije, muku muče sa niskim temperaturama i "debelim" minusima, australijske plaže ovih dana su prepune kupača koji u moru traže spas od vrućina.

>>> Policija u Australiji zaustavila Bosanca, a kada je počeo da se brani na engleskom, svi su popadali od smeha (VIDEO)

Veliki broj stanovnika Sidneja zbog visokih temperatura koje idu i do 39 stepeni Celzijusa, pohrlili su na plaže. Predviđa se da će naredna noć biti najtoplija u poslednjih 150 godina, pa se očekuje veliki rast potrošnje električne energije.

Davne 1868. godine u decembru su izmerena 26,3 stepena Celzijusa tokom noći, a po svemu sudeći stanovnike Sidneja očekuje rekordna temperatura.

Foto: Wikimedia/Eva Rinaldi Foto: Wikimedia/Eva Rinaldi

Gradske vlasti su naročite zabrinute za beskućnike, kojima će biti omogućeno da u bolnicama i prihvatilištima pronađu spas od sunca.

Foto: Wikimedia/Eva Rinaldi Foto: Wikimedia/Eva Rinaldi

Obzirom na velike vrućine, postoji opasnost od pojave požara, pa su mobilisane sve ekipe za spasavanje i vatrogasci. Vreli talas ipak neće potrajati još dugo, pošto se u četvrtak očekuje kiša koja bi trebalo značajno da spusti temperaturu.

Foto: Wikimedia/John Lindie Foto: Wikimedia/John Lindie

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • gule

    13. decembar 2016 | 19:42

    U herceg novom je bilo 31c 2015-te i to više noći za redom

  • Раднаскела

    13. decembar 2016 | 22:33

    Какве бре сада "северне" и "јужне" полулопте, таман су ме убедили да је земља равна?!

  • Dragan Luka

    13. decembar 2016 | 22:10

    Kako to u Srbiji muku muce sa debelim minusom???Za temperaturu nebi se reklo nije strasno.Mozda na tekucim racunima gradjana jeste debeli minus!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA