Čudesna krv nije potekla, to je APOKALIPTIČNI ZNAK za 2017. godinu (VIDEO)

Ali, za sve optimiste, kojima je čaša uvek polupuna, ne očekujte radikalno poboljšanje sledeće godine

  • 3

Ova godina definitivno nije bila godina koju će naše potomstvo zapamtiti po dobru. Sirijska kriza, zika virus, pucnjava u Orlandu, Bregzit, povećan procenat zločina iz mržnje, izbor Donalda Trampa samo su neki od najnižih "tačaka" do sada. Ali, za sve optimiste, kojima je čaša uvek polupuna, ne očekujte radikalno poboljšanje sledeće godine.

19 prostih fotografija koje će vam rečito objasniti zbog čega je Italija najlepša zemlja na svetu (FOTO)

U stvari, očekujte sasvim suprotno. Išli bismo čak toliko daleko da vam preporučimo da sagradite bunker pod kućom i da napravite zalihe, jer Armagedon stiže svima nama.

Ili tako govori krv Svetog Đenara.

Po svojoj prirodi, čuda su neočekivana i (često) pogrešna. Osim kada je u pitanju čudo krvi Svetog Đenara. U petak, 16. decembra kada je staklena kapsula sa krvlju sveca, zaštitnika Napulja izvađena iz kovčega i kada ju je kardinal Kresencio Sepe podigao visoko u vazduh - krv nije potekla, izveštava Il Quoitidiano.

S obzirom da je ova relikvija Svetog Đenara stara otprilike 700 godina, ovo ne izgleda kao mnogo važno. Ponekad, krvi treba vremena da završi proces likvefakcije, ponekad je to već završeno. Poenta je, očekuje se da krv sveca - i vernici se uzdaju u to - tri puta godišnje postane tečna.

Po uvreženom verovanju, ako krv ne postane tečna tokom mise u slavu Svetom Đenaru, to je loš predznak i upozorenje za budućnost. Godine kada se likvefakcija nije dogodila označene su kao katastrofične i pune patnje.

Nema potrebe da naglašavamo, odsustvo čuda ne prolazi dobro kod "lokalaca". Šta svet može da očekuje od ne-likvefakcije? Postoji zabrinjavajuća korelacija između čuda koje se ne desi i četiri jahača Apokalipse koji stižu.

Ovo su katastrofe koje su se dogodile u godinama kada je čudo "omanulo".

Septembar 1939. i 1940. godine: Drugi svetski rat

Septembar 1943. godine: Nacistička okupacija Italije

Septembar 1973. godine: kolera u Napulju

Septembar 1980. godine: Zemljotres na jugu Italije, poginulo 2.483 ljudi, 7.700 povređeno, bez doma ostalo 250.000 ljudi.

Foto: Wikimedia/Luca Comerio Foto: Wikimedia/Luca Comerio

I to su samo one skorašnje nesreće. Izveštaji iz prethodnih vekova pokazuju da se odsustvo čuda poklapalo sa ratovima, prirodnim katastrofama i kugom.

Prema legendi, krv Svetog Đenara skupila je žena zvana Euzebija, posle njegove smrti. Kao jedno od njegovih čuda pominje se sprečavanje da lava, posle erupcije Vezuva, uđe u grad.

Od tada je 16. decembar postao jedan od tri datuma kada se ampula vadi iz kutije, čemu svedoči velika masa ljudi koji očekuju čudo likvefakcije da se dogodi.

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA