EKSKLUZIVNO: Zavirite u novi Titanik pre nego što krene na put! (FOTO)

Titanik II isplovljava 2016. godine i biće izuzetno dobro pripremljen za sve vrste vanrednih situacija. Imaće 18 čamaca za spasavanje, koji mogu da prime i više od 2.435 putnika, i 900 članova posade

  • 6

Australijski milijarder Klajv Palmer prikazao je planove za Titanik II, modernu repliku legendarnog luksuznog broda.

- Podjednako luksuzan kao njegov imenjak, Titanik II će imati sve moderne ugodnosti uz najnoviju tehnologiju, navigacione i sigurnosne sisteme - piše u projektu.

Putnici mogu da kupe karte i da iskuse putovanje preko okeana kao u prošlosti, uljučujući tu i klasnu podelu i kostime iz perioda prvobitnog Titanika. Kao i kod originala, smeštaj je dizajniran da bude na istom nivou kao kod najboljih hotela i restorana na kopnu. Raskošni nameštaj, rezbarena hrastovina, kovano gvožđe i stakleni svodovi imitiraju veličanstvenost prvobitnog broda.

- Ovaj velelepni brod će biti izgrađen u znak sećanja na hrabre ljude koji su služili na brodu, putnike koji su podelili njihovu tragičnu sudbinu i sve one koji su preživeli - rekao je Palmer.

Titanik II na svoje prvo putovanje od Sautemptona do Njujorka kreće 2016. godine, i biće izuzetno dobro pripremljen za sve vrste vanrednih situacija. Imaće 18 čamaca za spasavanje, koji mogu da prime i više od 2.435 putnika, i 900 članova posade, koliko brod prima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA