ČUDO OD DETETA: Petogodišnjak vozi avion!

Petogodišnji kineski dečak upisan je u Ginisovu knjigu rekorda kao najmlađa osoba koja je pilotirala avionom. On je 31. avgusta 35 minuta leteo ultralakim avionom iznad Parka prirode u Pekingu

  • 5

He Jide, pod nadimkom DoDo, iz Nanđinga, navodno je 31. avgusta ostvario 35-minutni let ultralakim avionom iznad Parka prirode u Pekingu. Trener kopilot je sedeo pored njega, ali mu je, kako je rekao, "samo malo" pomogao, objavljeno je na sajtu lista "Pipl dejli" koji izlazi na engleskom jeziku.

Taj dečak je poznat Kinezima još od februara prošle godine kada je na internetu postavljen snimak kako trči po snegu, odeven samo u donji veš. Taj video, koji je postavila njegova porodica, snimljen je u Njujorku na temperaturi od minus 13 stepeni Celzijusa, a njegovom ocu je doneo nadimak "tata orao".

"Dečak orao" je u avgustu 2012, tada kao četvorogodišnjak, upravljao čamcem dva puta težim od sebe na međunarodnoj regati Ćingdao, a u septembru iste godine se, prema tvrdnjama njegovog oca, popeo na planinu Fudžijama u Japanu, za šta mu je zbog kiše bilo potrebno 15 sati.

Ovog leta je taj dečak ponovo zaprepastio Kineze kada je samostalno obavio let posle manje od mesec dana treninga u jednoj privatnoj školi letenja u Langfangu, u provinciji Hebej. Njegov otac je za taj kurs platio 30.000 juana (4.905 dolara). Petogodišnji dečak je do jula ove godine savladao celokupan program od prvog do trećeg razreda osnovne škole, a sada će pohađati predavanja za četvrti razred u Eksperimentalnoj osnovnoj školi pri Univerzitetu za nauku i tehnologiju u Nanđingu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA