Potrošio 60.000 evra na obilazak grobova poznatih! (VIDEO)

Britanac Mark Dabs obišao je za poslednje tri decenije više od 200 grobnih mesta poznatih ljudi. - Za poslednjih 30 godina prešao sam na hiljade kilometara. Svaki put naučim nešto novo. To je moj način da se obrazujem - kaže Dabs

  • 1

Britanac Mark Dabs (48)  ima jedan od najbizarnijih hobija na svetu - on posećuje grobove poznatih širom sveta. Dabs je do sada obišao večna konačišta više od 200 svetski poznatih ljudi, među kojima su grobovi Brus Lija, Lava Trockog, Napoleona, Betovena... Prešao je šest kontinenata, više hiljada kilometara, a do sada je potrošio oko 60.000 evra na svoja putovanja.

 

- Za poslednjih 30 godina prešao sam na hiljade kilometara. Svaki put naučim nešto novo. To je moj način da se obrazujem - kaže Dabs.

 

Britanac šaljivo konstatuje da u školi nije bio "baš najbolji u istoriji", ali da svojim putovanjima i obilascima grobova nadoknađuje propušteno.

 

Dabs je izdvojio grobna mesta koja su mu ostala najupečatljivija.

 

- Bio sam u Meksiko Sitiju na grobu ruskog revolucionara Lava Trockog, u Virdžiniji na grobu ubijenog američkog predsednika Džona Kenedija, u Los Anđelesu na grobu rokera Džonija Ramona - nabraja Dabs, i dodaje da mu je sledeći cilj da obiđe sva grobna mesta američkih predsednika i britanskih premijera.

 

Pogledajte video-snimak:

 

 

(Telegraf.rs / Mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA