POSAO VEKA ZA VEPROVE: Englezi izvoze svinjsku spermu u Kinu!

Britanija će od naredne godine početi da izvozi svinjsku spermu kineskim farmerima, u okviru dogovora vrednog 45 miliona funti. Protokol predviđa izvoz kako sveže tako i smrznute svinjske sperme

  • 5

Engleska će od naredne godine početi da izvozi svinjsku spermu kineskim farmerima, u okviru dogovora vrednog 45 miliona funti.

Uprkos tome što je Kina dom za polovinu svetske populacije svinja, što je čini najvećim tržištem svinjetine na svetu, vlasti u Pekingu zabrinute su za kvalitet uzgoja. Sada je na britanskim veprovima da poboljšaju genetiku kineskih svinja.

Ovaj posao obezbeđen je zahvaljujući britanskom ministru životne sredine Ovenu Patersonu koji je bio deo privredne delegacije koja je ove nedelje posetila Kinu, a koju je predvodio predsednik vlade u Londonu Dejvid Kameron.

Bar četiri britanska centra za veštačko osemenjavanje trebalo bi da počnu izvoz u Kinu posle Nove godine.

Protokol potpisan s kineskim partnerima predviđa izvoz kako sveže tako i smrznute svinjske sperme, u zavisnosti od potreba.

- Činimo sve što je u našoj moći da zahvaljujući partnerstvu s Kinom, osiguramo razvoj privrede širom zemlje, što uključuje i uzgajivače svinja. Ovaj posao doneće 45 miliona funti britanskim firmama, i omogućiće da najbolji britanski veprovi pomognu održavanju najveće svinjske populacije na svetu - izjavio je predstavnik za štampu britanske vlade.

Saradnja se neće završiti na osemenjavanju. Postoje planovi da se svinjske nožice, koje se ne jedu u Britaniji, takođe izvoze u Kinu.

- To bi predstavljalo multimilionski posao za Britaniju i gastronomsku poslasticu za kinesku trpezu - ocenio je portparol britanske vlade.

(Telegraf.rs/ Izvor: Independent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Više sa weba

Komentari

  • Ja znam ko sam po manastirima iz Srbije...

    8. decembar 2013 | 21:06

    kakvu ste ovu suntavu svinju stavili

  • Aleksandar

    8. decembar 2013 | 22:08

    Evo ne mogu da verujem kako niste mogli neku fotogenicniju svinju da nadjete brateu

  • Pop

    8. decembar 2013 | 22:13

    Odvesti naše političare nek to uživo urade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA