Isus Hristos najbitnija ličnost svih vremena, Tesla tek na 93. mestu! (VIDEO)

U knjizi "Ko je veći" objavljena su istraživanja najznačajnijih osoba na svetu, koja su sprovedena pretraživanjem interneta i prikupljanjem mišljenja korisnika

  • 19

Novi američki program za pretraživanje interneta sproveo je istraživanje među korisnicima i izneo statistički podatak o najznačajnijim ličnostima u istoriji sveta, koji pokazuje da se Isus Hrist nalazi na prvom mestu.

 

Autor istraživanja je profesor kompjuterskih nauka na njujorškom Stouni Bruk univerzitetu Stiven Skiena i Čarls Voker, inženjer u Guglu.

 

Isus Hrist, Napoleon Bonaparta, Vilijem Šekspir, Muhamed, Abraham Linkoln, Džordž Vašington, Adolf Hitler, Aristotel, Aleksandar Veliki i Tomas Džeferson nalaze se u Top 10 ličnosti. Nikola Tesla je zauzeo 93. mesto, dok su se na listi ispod njega našli Madona, Barak Obama i Bob Dilan.

 

Istraživanja su se sprovodila mereći istorijski značaj kroz analizu Vikipedije i sličnih izvora podataka. Programiran je čak i poseban algoritam koji utvrđuje značaj osoba do 200 godina nakon njihove smrti.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • abc

    15. decembar 2013 | 22:39

    Zanimljivo je da se gomila potomaka familije Tesla zove Nikola Tesla. Bila je skoro reportaža u onoj evropskoj kolaž emisiji što je prenosi B92. Nažalost, kao izbeglice iz Hrvatske imaju gomilu nerešenih problema, čak ne mogu da ostvare pravo ni na penziju koju su zaradili tamo. Takođe, deo familije je odavno emigrirao i danas su Ameri, ali ne sa prezimenom Tesla. Zanimljivo je i da je u Smiljanu za vreme rata prvo porušen spomenik Nikoli Tesli, njegova rodna kuća opljačkana i demolirana, a u Gospiću je spomenik Tesli čak i miniran. Crkvu u kojoj je kršten su ustaše porušile još za vreme NDH. Briljantan naučnik i jedan od najvećih ikada, ali ni on lično ni njegova porodica, očigledno, nisu imali sreće u životu.

  • S

    15. decembar 2013 | 22:35

    Glupi ameri...

  • Tutor

    15. decembar 2013 | 22:41

    Bog pa Tesla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA