MEKDONALDS RADNICIMA: Ne jedite naše hamburgere i pomfrit!

Na internoj-internet stranici "Mekrisors", namenjenoj za zaposlene u "Mekdonaldsu" se savetuje da, umesto konzumacije burgera sa sirom i pomfritom, treba da se jede na mestima sa ponudom "raznih salata, supa i povrća da bi se zadržalo dobro zdravlje"

  • 6

Lanac američkih restorana brze hrane "Mekdonalds" izneo je čudnu preporuku svojim radnicima na internet-stranici, a to je da ne jedu burgere i pomfrit, jer nisu zdravi.

Na internoj-internet stranici "Mekrisors", namenjenoj za zaposlene u "Mekdonaldsu", koja je i ranije davala čudne savete - kao, na primer, kako sastaviti kraj sa krajem ako radite za satnicu od 7,25 dolara, sada se preporučuje radnicima da izbegavaju da jedu svoje proizvode zbog opasnosti po zdravlje.

Kako bi ilustrovali razliku između "nezdravog" i "zdravijeg" na internet-stranici je postavljena slika tipičnog "Mekdonaldsovog" obroka i obroka jednog od njihovih konkurenata - firme "Sabvej" - sendviča sa salatom i čašom vode.

- Brza hrana je brza, razumne cene i nudi alternativu domaćoj kuhinji. Pogodna je i ekonomski je prihvatljiva za brz ritam života, ima veoma mnogo kalorija, masnoće, šećera i soli, čime su ljudi izloženi riziku od gojaznosti - ističe se na stranici.

Na stranici se savetuje da, umesto konzumacije burgera sa sirom i pomfritom, treba da se jede na mestima sa ponudom "raznih salata, supa i povrća da bi se zadržalo dobro zdravlje".

Stranica je ugašena nakon što je tekst sa preporukama o ishrani izazvao negativan publicitet.

Brojne medijske i radničke grupacije kritikovale su program "Mek risors" jer, kako navode, nudi savete koji nisu u skladu sa platama radnika, koji teško da mogu da priušte skuplje zdrave obroke. Nedavna kampanja "Niske plate nisu OK" pomogla je u organizovanju štrajka radnika u industriji brze hrane.

Sajtom "Mek risors" upravlja kompanija van "Mekdonaldsa", a "Mek" je danas saopštio da su informacije i sadržaj na sajtu, koji su izvađeni iz konteksta, izazvali nepotrebni publicitet i kritike.

(Telegraf.rs / Tanjug, Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA