Evo šta će da vam se desi ako vam u snu ispadaju zubi!

Kažu da ako sanjate da vam ispadaju zubi to znači smrt nekog bliskog člana porodice, ali tumačenja ima raznih i nisu sva tako crna kao ovo koje je najrasprostranjenije

  • 15

Ispadanje zuba spada u česte noćne more, a značenja ima raznih. Donosimo vam narodna, tradicionalna verovanja, kao i psihološka tumačenja ovakvih snova.

Postoje različite varijacije snova sa zubima, pa tako možete sanjati da su vam zubi labavi, da ispadaju iz usta jedan po jedan ili da vam jednostavno fali zub ili da uopšte nemate zube. Sve to može da se protumači na sličan način.

Ako ste sinoć sanjali da umirete, evo šta će vam se desiti danas!

Prema nekim narodnim sanovnicima ovakvi snovi znače da je u pitanju neuhranjenost ili nepravilna ishrana, ali je mnogo češće tumačenje da ispadanje zuba u snu znači smrt ili tešku bolest člana porodice. Ovakva objašnjenja se mogu naći u narodnim verovanjima raznih kultura, od grčke do hispanske.

U kineskoj tradiciji se veruje da ovakvi snovi simbolizuju novac, a to verovanje je bazirano na staroj priči o vili Zubićki koja će će vam doneti novac ako zub koji vam je ispao stavite pod jastuk.

Inače, u kineskoj kulturi se ispadanje zuba vezuje za laganje, odnosno, da će vam zubi ispasti ako budete slagali nekoga. Ovo se ne odnosi na snove.

Što se tiče psihološkog tumačenja, ono se razlikuje od narodnog. Budući da se zubi koriste da grizu, kidaju i žvaću, oni simbolizuju moć, pa ispadanje zuba u snu može predstavljati osećaj bespomoćnosti. Dakle, ispadanje zuba u snu bi se moglo protumačiti kao nedostatak samopouzdanja ili osećaj inferiornosti u nekom odnosu ili situaciji.

Frojd je verovao da ovi snovi imaju veze sa seksualnošću (čudno za Frojda), pa ih je tumačio kao strah od kastracije, dok su neki njegovi sledbenici smatrali da je u pitanju strah od impotencije.

Postoji još jedna teorija prema kojoj zubi predstavljaju čovekovu predstavu o svom izgledu, sliku o sebi, odnosno, kako nas vide drugi ili kako mi verujemo da nas drugi vide. Prema ovoj teoriji ispadanje zuba znači da postoji strah od odbacivanja i starenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • denita

    12. decembar 2014 | 09:27

    Tri puta sam sanjao da mi ispadaju zubi i ostao bez 3 bliske osobe. Dva puta u tom danu posle noci kada sam sanjao, a jednom posle nekoliko dana... Meni je to najstrasniji san :(

  • Tina

    24. jun 2017 | 18:22

    Dans po 2 put sam sanjala da mi ispadaju zubi i u snu mnogo sam se uplašila zato sto mi je to nekako veliki strah da izgubim zube...zbog tog straha sam tražila na internetu značenje mojih snova i još više sam se uplašila zbog tih značenja! Nadamse da me ništa strasno ne očekiva zato sto u kakvoj sam trenutnoj situaciji nebih podnela da izgubim neku dragu osobu!! :(

  • Maja

    3. april 2017 | 14:53

    U poslednjih 10ak dana u toku dnevne dremke vec 2 puta sam sanjala da mi ispadaju zubi i to ono puna saka zuba koji pritom nisu celi nego onako sve u milion delova.... procitala sam sta to znci. Ne zelim da verujem u snove!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA