OTKRIVENA NOVA SMRTONOSNA BOLEST: Prenose je krpelji, leka nema! (VIDEO)

Svi znamo da se treba čuvati krpelja jer mogu biti nosioci zaraza kao što je lajmska bolest, a sada imamo još jedan razlog da izbegavamo šume i livade

  • 3

Naučnici su otkrili novi virus, koji su nazvali Burbon (Bourbon Virus), a pronašli su ga šest meseci nakon što ta bolest odnela svoju prvu i, za sada, jedinu žrtvu.

Virus je dobio ime po oblasti Burbon u Kanzasu, odakle je čovek koji je letos preminuo od posledica bolesti izazvane ovim virusom. Virus je otkriven prilikom pokušaja da se reši misterija njegove smrti.

Prenosi se ujedom krpelja i po tome je sličan drugim virusima koji se prenose na isti način, kao što je, na primer, “Heartland virus” (HRTV). Burbon ima slične početne simptome kao i HRTV, a to su groznica, malaksalost i nedostatak apetita.

Viruse može prepoznati po ovim simptomima ili laboratorijskom analizom krvi. Sličan je po strukturi nekim virusima iz Istočne Evrope, Afrike i Azije, ali za sada, nesrećni stanovnik Kanzasa je jedini čovek kod koji je pogođen ovim virus. Nije poznato da li je uvek smrtonosan.

Lekari su zabrinuti da bi se mogli pojaviti novi slučajevi ove bolesti, a moguće je i da među pacijentima u bolnici u kojoj je ležao ima još slučajeva kod kojih se bolest još nije ispoljila.

- Virus verovatno postoji već neko vreme, ali tek nedavno smo uspeli da ga izolujemo i identifikujemo – kaže dr Dejna Hokinson.

(Telegraf.rs / Independent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    24. decembar 2014 | 21:36

    Nisu je otkrili ,vec su je napravili.

  • Domoljub

    25. decembar 2014 | 00:19

    Ovde nešto smrdi. Novi virus? Priroda nepravi nove viruse. To je neki stari samo je modifikovan za "kućne " potrebe

  • Jasna

    25. decembar 2014 | 02:47

    Znaci opet vakcinacija....ccccc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA