SVETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA: Opaka bakterija je mogući lek!

Zloglasna bakterija, koja kod čoveka izaziva užasnu ganrenu, ako se u genetski modifikovano oslabljena “ubrizga” u tumor ima moć da u potpunosti uništi sve maligne ćelije

  • 1

Danas je Svetski dan borbe protiv malignih bolesti, opake pošasti koja sve više uzima maha. Srećom, iz sveta medicine nam stižu optimistične vesti.

Preliminarni rezultati istraživanja u kojem je učestvovalo šest ispitanika pokazali su da ubrizgavanje oslabljenog soja bakterije clostridium novyi-NT u tumor može da dovede do potpunog uništenja malignih ćelija.

Nećete verovati koje su vam šanse da dobijete rak!

Inače, bakterija Clostridium novyi-NT živi u tlu, i bliski je rođak bakterije klostridijum dificile koja izaziva botulizam. Svakako treba spomenuti da je spomenuta bakterija oslabljena tako što je uklonjen njen toksin.

Pet od šest ispitanika je i dalje živo, dok je jedan preminuo zbog uzroka koji nije povezan sa ubrizgavanjem pomenute bakterije.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Kad tumor dosegne određenu veličinu, neki njegovi delovi ne dobijaju kiseonik, što ga čini otpornim na konvencionalne terapije poput zračenja i hemoterapije. U takvim uslovima, bakterija Clostridium novyi-NT dobro uspeva i uništava tumor iznutra, a pošteđuje zdravo tkivo.

Takođe, treba reći da bakterija Clostridium novyi-NT podstiče imuni odgovor na rak.

(Telegraf.rs /CyberMed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    4. februar 2015 | 12:40

    Ima ovo ima ono moguce ovako ali i onako toliko mogucnosti i stvari da se izleci od raka a ljudi i dalje umiru i retko ko se izleci.Cudno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA