• 17

Vreme čitanja: oko 3 min.

TAJNI RECEPT SUNĐER BOBA: Evo kako da napravite KEBA KRABA pljesku! (RECEPT) (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sunđer Bob Kockalone svetski je trend koji već godinama opstaje, a mali žuti animirani junak naročito je popularan kod nas, zbog fenomenalne sinhronizacije. Ako vas je ikada kopkalo kako se pravi čuveni hambuger iz ovog crtaća, evo recepta!

  • 17

Fenomen šašavog žutog beskičmenjaka sa dna mora, počeo je da se širi planetom pre 16 godina i do dan danas Sunđer Bob Kockalone jedan je od omiljenih likova ne samo mališana, već i odraslih.

Stavio je bananu na roštilj i nećete verovati šta je dobio! Čim vidite, probaćete i sami (VIDEO)

Kako je njegov lik i ostale junake ovog crtanog filma osmislio morski biolog i animator, ne čudi da je radnja smeštena na dno Tihog okeana, u izmišljeni grad Koralovo, dok su glavni likovi morska bića. Glavni junak živi u ananasu na dnu mora, a njegove anegdote sa njegovim drugarima i neprijateljima tajni su recept popularnosti fenomena zvanog Sunđer Bob.

Najmaštovitiji stanovnik Koralova, Sunđer Bob radi u restoranu kod Keba Krabe i pravi je roštilj-majstor.

Tajna recepta za pljeskavice, koja je specijalnost Sunđer Boba, razlog je neprijateljstva između Keba Krabe i njegovog neprijatelja Planktona.

Ilustracija: NickleOdeon Ilustracija: NickleOdeon

Ipak, iako će za stanovnike morskog življa verovatno zauvek ostati misterija, recept za Keba Kraba pljeskavice dostupan je nama ljudima, a mi vam donosimo uputstvo kako da ih napravite.

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA 4 OSOBE:

Smesa:

maslinovo ulje

½ šolje crnog luka

½ iseckane stabljike celera

1 kašičica majčine dušice

2 šolje mesa krabe

¼ šolje senfa (najbolje dižonski, ali biće u redu i običan)

supena kašika kečapa

¼ šolje majoneza

jedno jaje

½ šolje prezle prezle

biber

morska so

Ilustracija: NickleOdeon Ilustracija: NickleOdeon

Ostalo:

zemičke (poželjno sa susamom)

luk srebrnjak

4 kisela krastavčići

2 paradajza

4 šnite sira (najbolje čedar, ali može i neki drugi)

4 lista zelene salate

supena kašika kečapa

Ilustracija: NickleOdeon Ilustracija: NickleOdeon

KAKO SE PRAVI:

U tiganj zagrejan na srednje-jakoj vatri sipajte malo maslinovog ulja. Kad se ugreje, na ulju propržite sitno iseckani crni luka i celer, a potom dodajte malo sveže ili sušene majčine dušice. Pržite oko dva-tri minuta, dok luk malkice ne omekša, a potom sklonite s vatre.

U posudu u koju ste izmrvili meso krabe, dodajte luk i celer. Izmešajte, pa dodajte senf, kečap, majonez, majonez, prezle, biber, so i u sve to razbijte jedno jaje.

Ilustracija: NickleOdeon Ilustracija: NickleOdeon

Izmešajte dobro smesu, da ne bude ni previše suva, ali ni previše mokra. Potom, oblikujte pljeskavice i pržite ih, na tiganju nauljenim maslinovim uljem, na srednje jakoj vatri oko tri minuta sa svake strane. Cilj je da pljeskavice dobiju predivnu zlatnu koricu.

Potom, na istostiranu ili malo zapečenu zemičku slažite redom pljeskavicu, salatu, kolutiće paradajza, šnitu sira, krastavčiće, prstenove luka, i na kraju poklopite drugom polovinom zemičke premazane kečapom.

Za detalje, pogledajte video. Prijatno!

U ČEMU JE TAJNA KOCKALONEOVE POPULARNOSTI?

Iako naš junak nije klasičan junak, iako svi njegovi prijatelji nisu baš pametni, a likovi u crtanom filmu nisu svi dobri i lepo vaspitani Sunđer Bob je danas superheroj, a njegova popularnost je prevazišla male ekrane. Njegov lik živi na filmu, u video igricama, a od skora njegov lik krasi društvene igre, garderobu, albume za sličice, školski pribor, itd.

O njegovoj popularnosti govori i novi holivudski dugometražni film, kome se pridružio i slavni glumac Antonio Banderas, a čiju premijeru je svet nestrpljivo iščekivao.

Sunđer Bob sa svojim drugarima sa dna mora: lojalnom morskom zvezdom Patrikom, zajedljivim Lignjoslavom, vevericom naučnicom Sendi, i ljuskarom kapitalistom Keba Krabom izlazi iz svog okruženja i kreće na put, ne bi li se upustio u najveću avanturu do sada i spasio tajni recept za Kebinu pljeskavicu koji je ukraden. Kockalone je fenomen čija popularnost se iz dana u dan uvećava.

Svaka „brilijantna“ ideja Sunđer Boba raduje mališane, dok željno iščekuju one nove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Živko

    13. avgust 2015. | 15:12

    E sad cu da prodam tajnu Planktonu i obogatim se :)

    Podelite komentar

  • Plankton

    13. avgust 2015. | 15:27

    Misija obavljena,Kebo tajni recept je moj..

    Podelite komentar

  • Srce♡♥

    13. avgust 2015. | 14:16

    Obozavam da gledam sundjer Boba

    Podelite komentar