UVALJUJU NAM I LAŽU NAS DA JE RASPRODAJA: Ovo je prava istina o OUTLET radnjama! (VIDEO)

Ako ste mislili da u ovim prodavnicama dobijate vrlo modernu, a brendiranu garderobu po nižim cenama, grdno ste se prevarili. Ovakva jedna rasprodaja vrlo često može da bude perfidna zamka prodavaca da vam uvali kojekakav bofl i škart

  • 10

U poslednje vreme sve je više takozvanih “outlet” centara, u kojima bi kupac trebalo da može znatno povoljnije da si pruiušti odeću ili obuću poznatih brendova i renomiranih modnih dizajnera od prethodnih sezona. Međutim, da li je to zaista baš tako?

- Ljudi veruju da u ovim radnjama dobijaju popuste na brendiranu odeću koja je vraćena ili nije prodata prošle sezone, ali to najčešće nije slučaj. Većina stvari koje možete naći u outlet prodavnicama verovatno je izradila neka treća strana, a ne sam brend. To znači da je garderoba ofrlje sašivena od jeftinijih materijala, nekvalitetnih dugmadi i s manje šavova – objašnjava novinarka portala “Racked” Ebi Liber koja je uradila ogromnu reportažu na ovu temu.

Štaviše, procenjuje se da su otprilike 85 odsto odeće outlet radnje naručile specijalno za svoje rasprodaje, tako da im se izrada isplati u odnosu na cenu.

Etiketa na kojoj priše da se neki komad gardrobe prvobitno prodavao po određenoj ceni navodi kupca na pogrešan zaključak.

Ovo ne znači bi trebalo da prestanemo da kupujemo odeću u outlet centrima, ali svakako bi pre odlaska u šoping trebalo istražiti šta tačno kupujemo i kakva je stvarno ponuda.

Zato, bolje nemojte da se zalećete da kupite više različitih komada garderobe u jednom butiku, jer postoji šansa da ćete tako baciti ogroman novac na bofl koji em neće ispuniti vaša očekivanja, em će vam se takva odeća i obuća vrlo brzo raspasti.

(Telegraf.rs / Lifehacker)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    28. decembar 2015 | 13:54

    Imam lose iskustvo sa patikama "na snizenju". Navodno 40% popusta, kvalitet ocsajan, iste kao sa buvljaka, a ipak i sa popustom znacajno skuplje. Prodavnica pored sa realnim cenama bez akcijskih ponuda i ostalih trikova, tek za nesto vecu cenu nudi daleko kvalitrtniju robu. Ne nasedajte na trgovacke trikove.

  • Petar

    28. decembar 2015 | 13:12

    Kao da je to nesto novo. Decenijama se narod laze ne samo kod nas vec u celom svetu.

  • Miki

    28. decembar 2015 | 21:07

    Nema zastite kupca i zato je tako. U bilo kojoj zapadnoj zemlji mora se prodavati kvalitet i cuvati brend. Bivse komunisticke zemlje nisu jos dostigle takvu pamet i zato se dogadjaju takve stvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA