REŠAVAMO MISTERIJU: Da li su vam stvarno teške kosti ili ste ipak debeli

Iako će mnoge gojazne osobe reći da nisu debele, već da samo imaju teške kosti, rešili smo da napokon rešimo ovu misteriju i provermo koliko istine ima u takvim tvrdnjama

  • 5

"Nisam debeo/la, samo imam teške kosti i ne treba mi dijeta", u pitanju je klasičan izgovor mnogih osoba za svoju težinu ali čini se da u stvarnosti nema mnogo istine koja bi potkrepila ovakvu tvrdnju.

Najefikasnija dijeta za gubljenje kilograma je ujedno i najopasnija! Evo i zašto

Ljudi imaju različitu građu i ona donekle može uticati na ukupnu težinu usled različite gustine, a samim tim i težine, kostiju, ali ne može biti glavni krivac za to što je neko gojazan.

Osobe krupnije građe mogu biti teže, ali u pitanju je svega nekoliko kilograma, a nikako 20, tvrde stručnjaci.

U stvarnosti, oko 20 odsto žena na svetu može da kaže da ima krupne kosti - kosti veće gustine sa više mišića (na pamet nam pada Serena Vilijams) koje su samim tim i teže od proseka, ali kao što smo rekli, najveća razlika između žene sitne i krupne građe može da iznosi 5 kilograma.

Ako vam se brojka na vagi ne sviđa, glavni tazlog za to jeste višak masti na vašem telu, a ne teške kosti.

Ako vam je obim stomaka preko 89 centimetara, to je jasan pokazatelj da imate višak kilograma (masti) i samim tim veći rizik od dobijanja dijabetesa, srčanih bolesti i moždanog udara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тутор

    20. decembar 2016 | 11:27

    Salo ubija.

  • Groficaofica

    20. decembar 2016 | 13:00

    Jes' vala,meni teske ove kosti-narocito negde oko struka

  • Haos

    20. decembar 2016 | 13:39

    Sve je tacno.Meni su koske teske,samo mi nije jasno da li su samo kod mene ovako pihtijaste koske ili je nesto drugo u pitanju.Ma more flaster na usta pa da vidis...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA